online-jegyvásárlás
online bérletvásárlás
fbikonSzentendrei Kulturális Központ
 
 
Szentendrei Teátrum és Nyár blog
 
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ

 

Elevenkert nyitóbuli
2017-03-25.

A Vajda Lajos Stúdió hiányzenei szekciójának első CD-je tavaly nyáron jelent meg efZámbó István és Orgoványi Krisztián ötlete alapján. A cél egy „hiányzenei fórum” megalkotása volt, ahol olyan szentendrei, rétegzenét játszó zenekarok jutnak szóhoz, akiknek számait nem játsszák a rádiók, nem vetítik a televíziók (vagy csak nagyon elvétve). Az első CD-n megjelent zenekarok valamennyien Kis Janó Tél utcai garázs-stúdiójához kötődnek, itt vette fel első albumát a Ricsárdgír, és a legtöbb szentendrei zenekar is itt próbál a mai napig. Az első, ingyenes CD-t a zenekarok egy hónap alatt szétosztották rajongóik között a koncertek végén, ezután felkerült a teljes anyag a Hiányzene YouTube-csatornájára.

EfZámbó Öcsike tervei szerint a Hiányzenei fórum nemcsak az utóbbi évek szentendrei alternatív bandáit szeretné a jelennek és az utókornak rögzíteni. Tágítva a kereteket, a Dunakanyar vagy akár az ország minden olyan zenekara megjelenhet a következő lemezeken, akik beférnek ebbe a szokatlan kategóriába. További terv a múlt felgöngyölítése: régi felvételek gyűjtésével afféle helyi zenetörténeti hangosmúzeum létrehozása, melyben feledésbe merült, vagy tiszavirág-életű, de karizmatikus együttesek szerepelnek. Számos formáció már megszűnt, de megőrzésre méltó, hiszen a korábbi tagok azóta sikeres, új együttesekben játszanak.

Dr. Orgoványi Krisztián, a projekt egyik ötletgazdája és producere elmondta, hogy a Hiányzene második lemezét – amit a tervek szerint idén nyáron jelentetnek meg –, Torma Béla, a taliándörögdi ElevenKert egyik jól bevált hangtechnikusa rögzíti, professzionális minőségben. A hanganyaghoz négykamerás felvétellel videók is készülnek. Vágás után hamarosan ezek, illetve rövid interjúk is láthatók majd a YouTube-on.

20:00 IGAZIGAZ feat. ef Zámbó Öcsi
21:00 POSZTMOLETT (BÚCSÚKONCERT)
22:00 TUDÓSOK

Belépő: 1000 Ft

Addig is, hallgass bele az első CD dalaiba és gyere bulizni az ElevenKertbe!

Hiányzene a YouTube-on

 

 

Nyitóoldal | Tedd a kedvencek közé | Legyen ez a nyitólapom | HÍRLEVÉL | TÉRKÉP | INFO | KAPCSOLAT | IMPRESSZUM
SZENTENDREI TOURINFORM IRODA | SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

© Szentendrei Új Kulturális Központ | Portálfejlesztés: Juhász Angéla

Szentendre és Vidéke
Partmozi
elevenkert
Tourinform
PMK
Ferenczy Múzeum
Muvészet Malom
PMK
Skanzen
Vujicsics Tihamér Zeneiskola
Dumtsa Korzó
szentendre.hu