online-jegyvásárlás
online bérletvásárlás
fbikonSzentendrei Kulturális Központ
 
 
Szentendrei Teátrum és Nyár blog
 
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ

 

NYÁRBÚCSÚZTATÓ FÉNYEKKEL, ZENÉVEL, NYITOTT KAPUKKAL
2017-08-31.

A Dumtsa utcában, a Dunakorzón, az ElevenKertben, a Kacsakőnél, az éttermek, galériák udvarában, teraszán három napon át szólt a zene, koncertek sokasága marasztalta az itt élőket és a látogatókat.

A Szentendrei Lakástárlat Alapítvány szervezésében újraéledt a hatvanas évek szabadtéri tárlatainak hangulata, a Futó utcában helyi képzőművészek szögelték ki a patinás falakra alkotásaikat egy happening keretében. A pár órás kiállítás igazi szentendrei kuriózum volt, melyhez a Fess’n’Go program kapcsolódott: szentendrei ősmotívumokat festettek a fesztiválozók a helyszínen. A Vajda Lajos Stúdió pinceműhelye mellett sikátorinstalláció nyílt Áttörés címmel Frózsi-Nánássy Tibor és Margit Szabolcs alkotásával.

A Barcsay múzeum udvarában filmvetítés, világzenei és népzenei koncertek zajlottak, a Parti Medve kiváló gyerekprogramokat szervezett. Hamvas Béla gondolatait idézték a Marghescu-udvarban, a Városi Vendégház udvarán szóvihar tört ki Lackfi János költő révén, ugyanitt Krizbai Gergely grafikus a képregényrajzolás technikáját mutatta meg az érdeklődőknek. Az Art6 Galériában kiállításmegnyitón, klippvetítésen kívül állati divatbemutató és kutyafotózás is volt. A Dalmát Szamár bisztrónál anekdotázott Benkovits György, és a szomszédban, efZámbó István képzőművész kertjében non-stop szóltak a Bizottság-dalok.

A Tourinform udvarán a helyi Karitász közösség várta a látogatókat hófehér papírmadarakkal, a TDM tematikus városi sétái, ahogyan a többi program “teltházzal” mentek, megismertetve Szentendre egyediségét, történelmi múltját.

A “Mondvacsinált” utca party-helyszínné vált utcai borbéllyal bulizenékkel, ismét megrendezte a helyi Rotary Club a gumikacsaúsztató versenyt a Bükkösön, s a belváros minden zegéből-zugából zenészek, artisták, mutatványosok, bűvészek bukkantak elő, sőt, egy guruló zongora is! Aki unatkozott ezen a hétvégén, magára vessen!

 

 

Nyitóoldal | Tedd a kedvencek közé | Legyen ez a nyitólapom | HÍRLEVÉL | TÉRKÉP | INFO | KAPCSOLAT | IMPRESSZUM
SZENTENDREI TOURINFORM IRODA | SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

© Szentendrei Új Kulturális Központ | Portálfejlesztés: Juhász Angéla

Szentendre és Vidéke
Partmozi
elevenkert
Tourinform
PMK
Ferenczy Múzeum
Muvészet Malom
PMK
Skanzen
Vujicsics Tihamér Zeneiskola
Dumtsa Korzó
szentendre.hu