online-jegyvásárlás
online bérletvásárlás
fbikonSzentendrei Nyár és Teátrum
 
 
Szentendrei Teátrum és Nyár blog
 
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ

 
 

Szentendrei Teátrum és Nyár

Július elejétől augusztus végéig Szentendre utcái, terei, templomai, kertjei és udvarai a nyári hétvégeken színházi előadásoknak, koncerteknek, filmvetítéseknek, kiállításoknak, gyerekprogramoknak és hagyományőrző eseményeknek adnak otthont.
A fesztivál rendezvényeinek kétharmadát a Szentendrei Kulturális Központ  szervezi, de számos program a társintézmények, civil szervezetek, művészeti egyesületek és üzleti vállalkozások kezdeményezésére jön létre. A mintegy 150 rendezvény gerincét az alábbi, évről évre visszatérő programok adják:


Szabadtéri színházi előadások a Szentendrei Teátrumban

Az ország egyik legrégebbi nyári színháza, az 1969-ben alapított  Szentendrei Teátrum nyaranta július elejétől augusztus végéig  tart előadásokat. Az első tíz évben a Teátrum a város Fő terén működött, ahol az előadásokhoz természetes díszletként a kereskedőházak szolgáltak. A hőskor első tíz éve után a színház a barokk városháza belső udvarára költözött.  2009-ben és 2010-ben az előadások  az ipari műemlék épületben működő MűvészetMalom udvarán felépített új játszóhelyen kerültek színre. 2011-től a nagyszínházi előadások ismét a  Városháza udvarán, a kamaradarabok és a gyerekelőadások a Dunaparti Művelődési Ház udvarán kerülnek bemutatásra. A Teátrum minden évben két-három saját bemutatóval, zenés, prózai és táncszínházi előadásokkal, valamint vasárnap délelőttönként gyerekelőadásokkal várja a közönséget.

Jazz és folk estek
A nyolcvanas évek elejétől a Szentendrei Nyár programjának  kiemelkedő eseményei a   jazz és világzenei koncertek, ahol a hazai jazz és népzenei élet szinte valamennyi együttese fellépett már. Mellettük számos külföldi együttes adott nagysikerű koncertet. A koncertek helyszíne 2011-ig a Barcsay Múzeum  kertje volt, 2012-től az újjáépített MűvészetMalom udvara ad otthont a koncert sorozatnak, illetve a Dunaparti Művelődési Ház udvara a kamara jellegű programoknak. 

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva - nyárzáró fesztivál
Szentendre kulturális intézményei, civil szervezetei és üzleti vállalkozásai összefogásával 2006-ban elindított három napos programsorozat célja az, hogy a nyár utolsó hétvégéjén a Duna-parti kisváros késő éjszakáig változatos művészeti és gasztronómiai programokkal várja vendégeit, igazi mediterrán élettel megtöltve Szentendre belvárosát. A fesztivál programja a város kiemelkedően gazdag művészeti hagyományaira és arculatát ma is meghatározó változatos művészeti aktivitásokra támaszkodik, célja a „festők városa” és a „művészetek városa” image a közönség által is látható, élvezhető tartalommal megtöltése.
A város kiállítóhelyein, galériáiban és különböző szabadtéri helyszínein megrendezett képző- és iparművészeti kiállítások és vásár mellett multimédiás akciók, interaktív és nyitott műtermek, tematikus séták, szabadtéri koncertek, színházi előadások, filmvetítések, gasztronómiai kóstolók és gyerekeknek szervezett játszó és alkotó szigetek nyújtanak változatos élményt késő éjszakáig.

 

Nyitóoldal | Tedd a kedvencek közé | Legyen ez a nyitólapom | HÍRLEVÉL | TÉRKÉP | INFO | KAPCSOLAT | IMPRESSZUM
SZENTENDREI TOURINFORM IRODA | SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

© Szentendrei Új Kulturális Központ | Portálfejlesztés: Juhász Angéla

Szentendre és Vidéke
Partmozi
elevenkert
Tourinform
PMK
Ferenczy Múzeum
Muvészet Malom
PMK
Skanzen
Vujicsics Tihamér Zeneiskola
Dumtsa Korzó
szentendre.hu