online-jegyvásárlás
online bérletvásárlás
fbikonSzentendrei Nyár és Teátrum
 
 
Szentendrei Teátrum és Nyár blog
 
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ

 

Nyárzáró kapunyitás
2016-08-18.

Új színfolt lesz idén a fesztivál programjai között a Házak, udvarok, házigazdák Szentendrén-sorozat. Olyan lelkes, itt élő lokálpatrióták nyitják ki házaik, galériáik, műhelyeik, üzleteik ajtaját, akik Szentendrét nemcsak lakóhelyük miatt szeretik, de fontosnak tartják, hogy a város kulturális áramköreibe is csatlakozzanak felvillanó ötleteikkel, „önjáró” programjaikkal.

A Városi Vendégházban „Ételfesték performance” lesz, azaz a házigazdák bebizonyítják, festeni mindennel lehet! Hogyan mutat a somlói furmint merített papíron? Kiderül a programban! De lesz valódi gasztro-túra is „Egy falat Szentendre” címmel, eredeti helyi ízek felvonultatásával, a „Kóstoljon bele Szentendrébe!” programban pedig igazi kőhegyi borral várnak. A GastroArt keretében egymásra talál a gasztronómia és a művészet! Az artisztikus desszertkompozíciókat kilenc szentendrei művész és helyi étterem, kávézó, cukrászda jeles képviselőjének párosa tervezi és készíti el. Köztük ehhez hasonló fantázianevekkel: “A lét elviselhetetlen csokissága”, “Gyönyörök kelyhe” vagy “Ablak – rácsos pite Vajda Lajos rajza alapján”.

Szokatlan vállalkozás lesz a Palmetta Design Galéria „Csizma az asztalon” játéka: helyi művészeket kértek fel arra, hogy kedvenc lábbelijüket egy kiállításhoz kölcsönözzék – a hozzájuk fűződő történettel együtt. Ugyancsak izgalmas zenei eseménynek ígérkezik a népszerű Kacsakő bisztrónál a „Hely szelleme koncert és performance” szentendrei képzőművészekkel és zenészekkel.

A háromnapos hétvégén hallhatunk homok-animációs előadást, festhetünk köveket, kézműveskedhetünk a könyvesboltban, benézhetünk a szövőműhelybe és/vagy bámulhatjuk a meghökkentő extrémsport-bemutatót.

Ha nagyon felpörögtünk, vár a Patak színpad az Apor hídnál, ahol az Ittésmost Társulat improvizációs színházának azonnal társulati tagjává válhatunk. „Rövid, lendületes, néha a nézők ötletei alapján épülő jeleneteket láthatnak az érdeklődoők, melyek hol derűsen, hol keserédesen reflektálnak a jelenünkre vagy éppen múltunkra-jövoőnkre, az életünkre.” – ígérik a szervezők.

A Szeresd Szentendrét Egyesület sétái között lesz éjszakai Denevértúra lampionokkal a bátraknak, „Pinceséta speciál”, ahol mélyből a magasba jutunk, azaz pincékbe ereszkedhetünk le, majd felmászhatunk a legmagasabb tornyokba. Rab Ráby nyomában kincskereső túrára indulhatunk, s A nagy átkelés a Szentendrei-szigetre vezet majd át a kishajóval, s onnan nézhetjük a szentendrei naplementét.

Természetesen ahová lépnünk, képzőművészeti kiállításokba, performanszokba botlunk, mindenhonnan szól majd a zene, kisebb-nagyobb színpadokon különlegesen színes zenei felhozatal várja majd a fesztiválozókat. Az idei gazdag zenei kínálatban remek koncertek várják a látogatókat: Ferenczy Károly műteremházának kertjében St. Martin ad koncertet, szombaton a Fő téren a Besh o droM játszik. Idén is a látványos, hangulatos Fényfőtér ragyogja majd be a fesztiváléjt, méltón búcsúztatva az idei nyarat.

Részletes programok ezen és az iranyszentendre.hu web oldalon és a fesztivál Facebook-oldalán:Szentendre Éjjel-Nappal nyitva 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyitóoldal | Tedd a kedvencek közé | Legyen ez a nyitólapom | HÍRLEVÉL | TÉRKÉP | INFO | KAPCSOLAT | IMPRESSZUM
SZENTENDREI TOURINFORM IRODA | SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

© Szentendrei Új Kulturális Központ | Portálfejlesztés: Juhász Angéla

Szentendre és Vidéke
Partmozi
elevenkert
Tourinform
PMK
Ferenczy Múzeum
Muvészet Malom
PMK
Skanzen
Vujicsics Tihamér Zeneiskola
Dumtsa Korzó
szentendre.hu