online-jegyvásárlás
online bérletvásárlás
fbikonSzentendrei Nyár és Teátrum
 
 
Szentendrei Teátrum és Nyár blog
 
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ
Dunaparti művelődési ház Szentendrei Tavaszi Fesztivál Szentendrei Teátrum és Nyár ADVENT SZENTENDRÉN  P'Art Mozi Szentendrei Kulturális Központ

 

AranyLáz
2017-11-08.

November 18. szombat, 9:00-12:00
Dunaparti Művelődési Ház (Dunakorzó 11/a.) és a Vujicsics Tihamér Zeneiskola (Dunakorzó 16.)
"Alkoss Arannyal" - délelőtt a DMH és a Vujicsics Zeneiskola ad helyet a kreatívkodásnak, melyen többek közőtt Kívés Gergő hip-hop óráján vehettek részt, de a metal-rajongók és a népzene, komolyzene, vagy blues iránt érdeklődők sem maradnak "tanterem" nélkül!
November 18. szombat, 14:00-19:00
Pest Megyei Könyvtár színházterme (Pátriárka u.7.)
"Fesztiválkoncertek" - délután pedig a PMK-ban olyan előadók koncertjeit nézhetitek meg, mint Busa Pista (Irie Maffia), a Zuboly, a Zeneakadémia, és természetesen a helyi erők közül a Vujicsics Tihamér Zeneiskola, a Kalász Művészeti Iskola, vagy a ZitheRandom, a Balkán Trió.

Program:
9:00-12:00 Arany - Multikult
Az Arany-Láz Fesztivál délelőtti programja a középiskolás diákokat megcélozva az alkotás határtalanságáról fog szólni. Mindegy, hogy rock, rap, komolyzene, népzene, vagy akár elektronika, a zenei önkifejezés tanulható módszerek sokaságára épül. A délelőtt folyamán zenei stílusokra lebontott foglalkozásokon vehetnek részt a diákok, melyekhez nem lesz szükséges semmilyen előzetes zenei tanulmány. Választhatnak, hogy Arany verseit hip-hop sorokba foglalják, vagy gyorstalpaló metal-tanfolyamon fémes ötvözetet adnak egy adott költeménynek, esetleg egy népdal dallamával hozzák párhuzamba valamelyik verset… de ha van otthon dj-pultjuk, elkészíthetik első Arany-tematikájú kompozíciójukat - mindebben lesznek segítségül azok a zenészek, akik a foglalkozásokat tartják. Természetesen, akik játszanak hangszeren, ne hagyják azt sem otthon! Nekik szintén célzott feladataik lesznek.

Hip-hop terem: KÍVÉS GERGŐ NB 10:00-11:00
Blues terem: Kugler Viktor zenész, Waldorf-tanár 9:00-12:00
Komolyzene terem: Juhász Lívia zenész, blockflöte tanár 9:00-12:00
Népzene terem: Lázár Enikő népdalénekes 9:00-12:00
Metal terem: Dömény Krisztián 9:00-12:00

14:00-19:00 Fesztiválkoncert a PMK Színháztermében
14:00-14:50 Vujicsics Tihamér Zeneiskola, Kalász Művészeti Iskola Arany vagy Kodály - különböző stílusokban! Például rap, rock, népzene, komolyzene, diákok tolmácsolásában!
15:00-15:40 Balkán Trió Balkáni és görög népzene, Arany János feldolgozások keretében
16:00-16:40 Liszt Ferenc Zeneakadémia Népzene Tanszék, Bartók Béla Konzervatórium Arany János és Kodály Zoltán munkásságára épülő népzenei műsor
17:00-17:40 ZitheRandom Citerás improvizációk Arany János ihletésével
18:00- ZUBOLY

A Fesztiválkoncert ideje alatt nem csak büfé, hanem VÁSÁR is lesz! A Fülemüle Vonószenekar Kanadába készül 2018 nyarán, erre a nagy utazásra gyűjtünk ezzel a jótékonysági kirakodóvásárral, amit a PMK előterében rendezünk!

 Program ingyenes!  

FB esemény: AranyLáz

 

Nyitóoldal | Tedd a kedvencek közé | Legyen ez a nyitólapom | HÍRLEVÉL | TÉRKÉP | INFO | KAPCSOLAT | IMPRESSZUM
SZENTENDREI TOURINFORM IRODA | SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

© Szentendrei Új Kulturális Központ | Portálfejlesztés: Juhász Angéla

Szentendre és Vidéke
Partmozi
elevenkert
Tourinform
PMK
Ferenczy Múzeum
Muvészet Malom
PMK
Skanzen
Vujicsics Tihamér Zeneiskola
Dumtsa Korzó
szentendre.hu