Barlang online koncertek / Advent Szentendrén 2020 – online

A Barlang a kialakult járványügyi helyzet miatt 2020. november 5-től bizonytalan ideig zárva tart. Annak érdekében, hogy mégis programokat tudjon szolgáltatni az online térbe költözött! A https://www.online.jegy.hu/#/ oldalon, hetente új tartalommal készültek. A programokat professzionális módon, több kamerával és profi hangminőségben rögzítették. A videók -a megvásárlás után- többször is visszanézhetek, sőt 2021. január 31-ig elérhetőek.

 

Citera jazzklub – Kardos-Horváth János feat. Dömény Krisztián online koncertKardos-Horváth János és Dömény Krisztián közös zenei munkája 2019. áprilisában kezdődött, amikor az “Ez a te Magyarországod” című új Kaukázus-számban keresték meg a citera helyét. Azóta több koncerten túl vannak, ahol régi és új Kaukázus -és KHJ-dalokban kísérleteztek a citerával, valamint a színpadon kívül folytatták ezt a munkát – online koncertjükön ezekkel az alkotásaikkal lépnek ki a fényre.
Kardos-Horváth János – ének, gitár
Dömény Krisztián – citera
Belépő: 1000 Ft

 

Ötödik Évszak klub online koncert

 

Az Ötödik évszak népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zene – melankolikus romantikával idéz meg egy olyan Budapestet, ahol egyszerre érződik a magyar népi hagyomány szellemisége és a párizsi szalonok világának hatása. A városi környezet és a tradíció́ tisztelete játékosan ötvöződik zenéjükben.
A zenekar tagjai magas fokon művelik a népzenét, számaik magját a hiteles kárpát-medencei népzene adja, ebből a biztos alapból indulnak az improvizatív műfajok és a sanzonok világa felé.
Izabella Caussanel – ének
Hegedűs Máté – hegedű
Csoóri Sándor „Sündi” – brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének
Zimber Ferenc – cimbalom
Szabó Csobán Gergő – bőgő, ének
Takács Ádám – hegedű
Belépő: 1000 Ft
A rendezvény az NKA Halmos Béla Program Kollégium támogatásával valósul meg.

 

Borbély Műhely jazzklub vendég: Várallyay Petra – hegedű online koncert

 

A Borbély Műhely az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével. Közel 20 éve, havi rendszerességgel találkozhatunk velük a Dunaparti Művelődési Házban, a Barlangban.
“A szép este és a jó koncert garantált.” (JazzMa)
Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, klarinét,
basszusklarinét, furulyák
Horváth Balázs – bőgő
G. Szabó Hunor – dob
Várallyay Petra – hegedű
Belépő: 1000 Ft

 


Kronoszinklasztikus Infundibulum / titokzatostelepesek online koncert

 

 

Kronoszinklasztikus Infundibulum
A Kronoszinklasztikus Infundibulum olyan hely a világegyetemben, ahol az egymásnak ellentmondó igazságok kiegészítik egymást, mint apukád karórájának darabkái. A zenekarra tökéletesen igaz ez a leírás.
titokzatostelepesek
Szentendrei srácok a heavy beatek és szárnyaló leadek vonzásában. 2017 óta játszanak együtt, és már inkább barátok, mint csak egy zenekar. Ez érződik egyrészt játékos és szabadszellemű koncertjeikből, másrészt kicentizett ritmikai világú, kész számaikból is. Sajátos, a hiphop, a progresszív rock, az ambient, és a jazz fúziójaként létrejött hangzásvilágukat már több tehetségkutatón is bemutatták.
Belépő: 1000 Ft

 

A Front színház Ismétlés című előadásának online bemutatója


A Front Színház egy független, 2020-ban alakult társulat. Az októberben első alkalommal bemutatott Ismétlés című előadásunk célja nem annyira egy történet, hanem az ember mindenkori jelenének és mindennapi jelenlétének kísérleti bemutatása.
Legnagyobb dilemmánk: beszélhetünk-e az ember vonatkozásában valódi változásról, úgynevezett fejlődésről a megannyi látszólagos változás közepette? Lehet-e valamiféle irányról, útról beszélni az ember egyéni, illetve egyetemes történetét tekintve? Vagy esetleg saját énünk, világunk foglyai vagyunk, ami által mindig csak ugyanazt élhetjük át, és a világ sem lehet más, mint ugyanannak örök újra-eljövetele, körforgása? A szinte észrevétlen, mindig velünk lévő véleményeket, közvélekedéseket felmutatni szeretnénk (észrevenni és rákérdezni), nem egy vélt helyes perspektívából helyteleníteni. Ez azt is jelenti, hogy az általunk helyesnek vélt véleményeket sem tudjuk direkt módon felmutatni, helyeselni, hanem nevetség tárgyává tesszük.
Belépő: 1000 FtVAN filmzenekar online koncert

 

 

VAN filmzenekar 2014-ben alakult a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan egyik szuper „hozadékaként”, majd a 2018-as Rossz versek világának is elengedhetetlen részét képezték. Időközben az is kiderült, hogy a filmekhez írt dalok önmagukban is megállják a helyüket: a zenekar a tavalyi évben is számos sikeres koncertet adott és két videóklippel is előálltak.
Szendrey-Nagy Olivér – ének
Kálmán András – billentyűk
Koroknay András – basszusgitár
Vincenzo Pellecchia – dob
Lukács Roland – ütőhangszerek
Reisz Gábor – gitár
Belépő: 1000 Ft
A rendezvény az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program támogatásával valósul meg.

« szeptember 2023 » loading...
h K s c p s v
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
csü 28

reppklub // Vendég: A Hálózat

szeptember 28. 20:00 - 22:00
pén 29

Kiss Llászló+4, Dep’Art // Barlang

szeptember 29. 20:00 - 23:00
szo 30

Illúzió Mesterei – Szentendre

szeptember 30. 15:00 - 17:00
szo 30

Illúzió Mesterei – Szentendre

szeptember 30. 19:00 - 21:00
szo 30

Lanou koncert // Barlang

szeptember 30. 20:00 - 22:00