A „LEGSZENTENDREIBB” FESZTIVÁL ÉJJEL ÉS NAPPAL!

Csupa fény és szín, mosoly, élmény és hangulat! Csodás mediterrán nyárzáró több mint 250, elképesztően kreatív és egyedi programmal az idei Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválon! Találkozások, beszélgetések, tánc, alkotás, együtténeklés. A csöndes elvonulást, alkotást keresők ugyanúgy jól érezték magukat, mint a koncerteken önfeledten táncolók.

A forró nyárvégén voltak különösebb úti cél nélkül bolyongók, akik belefutva egy jó programba, ott ragadtak. Voltak előre gondolkodó fáradhatatlanok, akik már hetekkel korábban akkurátusan táblázatba rendezték, mikor, melyik helyszínre mennek. Voltak helyszínhez ragaszkodók, akik kedvenc padjukra telepedve örömmel fogadtak mindent, amit a hely kínált. Voltak távolról szemlélődők, aki tekintetüket a hömpölygő emberfolyón pihentették. Voltak hangosan és jókedvűen bulizók. Voltak ínyencek, akik a kulináris örömöket keresték. Voltak szintén ínyencek, akik a lélek zenei, irodalmi táplálékát keresték – és megtalálták. És jöttek fanyalgók, akik megfeledkezve magukról, felszabadultan nevettek.

Egész hétvégén nyitva álltak az óvárosi udvarok, kertek, galériák, múzeumok, kávézók, üzletek. Az utcák, terek élettel, zenével, tánccal, vidám forgataggal teltek meg. Még a kérészek is e három napra időzítették röpke táncukat a meleg fénnyel hívogató lámpák fényében.

A műfajában, tematikájában sokszínű programsorozatban a három nap alatt több mint 250 program várta a látogatókat augusztus 30–szeptember 1. között. Az ArtUdvarok programsorozatban 44 házigazda nyitotta meg óvárosi udvarát, és kínált különleges programokat. A tematikus városi séták mellett jótékonysági gumikacsa-verseny, minden este fényfestés, két színpadon számtalan koncert, performanszok, kiállítások, szitanyomó, kendőfestő, ékszerkészítő workshopok, gyerekprogramok zajlottak.

Felvillan sok emlékezetes pillanat a programáradatból. Ilyen volt péntek este a Bagossy Brothers Company fantasztikus koncertje, ahol rengeteg fiatal arcot lehetett látni – ennyien még soha nem voltak a fesztiválon! A Söndörgő udvar magával ragadó, délszláv zenei koncertjei a ViGaD, a Söndörgő, a Babra együttessel, vagy a Polygon trió jazzkoncertje az Eredics-család régi házának varázslatos kertjében, ahonnan a közönség nem akarta hazaengedni a zenészeket… A szentendrei lokálpatrióták kertjei is feltárultak, helyet adva bensőséges, elragadó koncerteknek a Pap-udvarban, a Zweiber-udvarban, a Frangipani Stúdió kertjében, a Daru piacon… De hibátlan volt a hangulat a MANK gyönyörű ArtKertjében napközben, a festőállványokkal, az elmélyülten festegetőkkel és az esti koncerteken. A szombati Blahaluisiana és a vasárnapot záró Cseh Tamás-est Bereményi Gézával és Másik Jánossal fantasztikus emlék marad.

No és a tánc! A Mondvacsinált utca afro-partyja még izzóbbá tette az amúgy is hihetetlen forró estét, volt táncos tárlatvezetés a Barcsay Múzeumban és törzsi örömtánc a Virágok és Kívánságok terén. És nemcsak a koncerteken lehetett táncolni, mert a Fő téri silent disco annyira népszerű volt, hogy a szervezők ígérik, a következő fesztiválokon is lesz még!

Jövőre veletek ugyanitt, Szentendrén!

 

Fotók: Deim Balázs és Weszelits András

#Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva
« augusztus 2022 » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
szo 13

Galaxisok koncert // Barlang

augusztus 13. 20:00 - 22:00
pén 19

Szerb búcsú Szentendrén

augusztus 19. 10:00 - 22:00
pén 19

Pörkölt Projekt nagykoncert

augusztus 19. 20:00 - 21:00
szo 20

Az államalapítás és Szent István ünnepe

augusztus 20. 17:30 - 19:00
pén 26

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál

augusztus 26. 14:00 - augusztus 28. 23:00
pén 26
pén 26