Boresték zenével - képes összefoglaló a Szentendrei Jazz- és Borestékről

2020. október 06., 06:10

Szeptember utolsó hétvégéjén szervezte meg a Szentendrei Kulturális Központ a közel egy évtizedes hagyományokra visszanyúló ősznyitó rendezvényét. A járványügyi helyzet miatt ez az esemény is rendhagyó módon zajlott, a biztonságos lebonyolítás érdekében. A közkedvelt hétvége „szűkített” formában, a megszokottnál kevesebb programlehetőséget nyújtott.

A rendezvény nevét is átkereszteltük -ideiglenesen- Szentendrei Jazz- és Bornapokról Szentendrei Jazz- és Borestékre, ezzel is tükrözve a rendhagyó jelleget. A programsorozat a három napon délutántól estig bezárólag, korlátozott látogatói létszámú helyszíneken zajlott.

A rendezvény szervezője -mint minden évben- a Szentendrei Kulturális Központ volt. Négy helyszínen szerveztünk programokat. A Barcsay Múzeum udvarán szombat és vasárnap este jazz koncertet adott a Kozma Orsi -Banyák József Duó, illetve a Váczi Eszter Quartet. Mindkét, teltházas koncert közben borkóstolásra is volt lehetőség.

A Városi Vendégház házigazdája meghívásunkra a Bujdosó Pincészet volt. Igazán színes programkínálatot adtak: kiállítást nyitottak, kozmetikai előadást tartottak a szőlő jótékony hatásáról, és izgalmas borkurzusokat szerveztek az alap szinttől a mesterkurzusokig. Ezek nagyon minőségi és egyedi borszakmai programok voltak -nemcsak szakemberek részére, hanem laikusok számára is.

A barlang udvarán az Európa Kiadó a tavaszi pandémia miatt nálunk elmaradt koncertjét pótolta be. Szombat este a Kiscsillag tartott lemezbemutatót. A Szentendrei Teátrum szervezésében a Soltis Lajos Színház A cigány című előadása a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében volt látható.

A Szentendrei TDM (Tourinform Iroda) a város gasztronómiai kincseit mutatta be: szombaton szentendrei ízeket lehetett kóstolni a Tourinform udvarán, vasárnap pedig borsétára vitték az érdeklődőket a város hat éttermébe.

A Szentendrei Kulturális Központ rendezvényébe bekapcsolódtalk a város további kulturális intézményei is: így például a Ferenczy Múzeum és a MANK képzőművészeti, illetve irodalmi programokat adott a hétvégén. Tárlatvezetéseket tartottak, irodalmi beszélgetést rendeztek a gasztronómiai programokon kívül.

A helyi vendéglátók közül pedig borvacsorát szervezett a BistroSt.André. Koncerteket szervezett a Művész Étterem és az új Dorothea Bistro. A Szentendre Barátai Egyesület immár harmadszor tett utazást a borok világában a WineTrek programjával, a Kőhegybor pedig online borkóstolást szervezett.

 

GALÉRIA

Szeptember 25. péntek

Szeptember 26. szombat

Szeptember 27. vasárnap

 

« február 2024 » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
csü 22

„Talpra magyar!” rajzpályázat

február 6. 10:00 - március 15. 10:00
szo 24
szo 24
szo 24

The BobMeisters (99% Dylan) // Barlang

február 24. 20:30 - 22:00