Események betöltése
|
2024. január 27. 18:00-tól
2024. január 27. 20:00-ig

Születés – Pelva Györk kiállítása // Barlang

„Az alkotásaim, szándékom szerint, a természetet és a világban mindenütt jelenlévő Rezgést tükrözik: áttűnően változóak, szabadok és soha nem kényszerített formában jönnek létre.

Számomra a festészet a születéshez hasonló: természetes folyamat, ahol én csupán eszköz vagyok, amelyen keresztül az élet és az érzelmek, saját útjukon haladva a felszínre törnek.

Alkotómunkámban fontos szerepet játszik az a technika, amelyet alkalmazok és amely annyiban különleges, hogy önmagától adta magát és
együtt született és formálódott az első festményekkel. A képek létrehozásához maszkolószalagot használok, amellyel lefedem a vásznat, majd sniccerrel visszavágom a festeni kívánt részeket. Ez a folyamat addig ismétlődik, amíg ki nem alakul a kész kép. Lényegében fejben rétegekre bontom a képet és ezek a rétegek már az elkészült állapotban tovább vibrálnak, dimenziókba helyezve az alkotást, egyfajta zeneiséget adva a műnek.

Fontos számomra, hogy a képeket minél többen lássák, hogy a kollektív tudati térben élhessenek és sokszorozódjon az energetikájuk.”

Hasonló események

További programok