Események betöltése

Két lány, egy színpad: Séta a Musical és a Rúdtánc világában

2018-03-08. 19:00 - 22:00

 

Leírás

Két lány, egy színpad: Séta a musical és a rúdtánc világában

Mottó:
„Egy színpadon állsz, hol a sors gyújt fényt, hogy kezdődjék a játék. Még íratlan lap vagy, de írna rád sok férfi már, csak várj még.” (Oscar Hammerstein, Író)

Sweet Charity- Auksz Éva koncert estje, egy nem mindennapi vendég művésszel, aki bevezet bennünket az éjszakai élet titokzatos világába
A Musical:
Charity Masina Valentine a New York-i éjszakában dolgozik – ahogyan ő fogalmaz: adakozik – egy lepukkant lokálban táncol és vadidegen férfiakat tesz boldoggá. Szívének rejtett csücskében azonban egyetlenegy vágy él, az, hogy végre valaki őt ajándékozza meg a boldogsággal. Valaki, aki szereti, aki nem csapja be, nem csalja meg, nem lopja el a pénztárcáját és nem használja ki… Egy kőkemény világ, amiben benne van az élet szépsége.
Neil Simon – Cy Coleman – Dorothy Fields nyomán írta: Zöldi Gergely
Dramaturg: Zöldi Gergely –
Rendező: Őze Áron

A rúdtánc:
A vendégművész kétgyermekes családanya, Holler-Rácz Barbara (40 éves), négy éve talált rá a rúdsportra, és azonnal érezte, hogy helye van itt. Tavaly októberben Mallorcán megnyerte a rúdtánc világbajnokságot, illetve a hazai Pole Theatre Hungary versenyt is.
„Ez a Pole Theatre verseny egy olyan jellegű megmérettetés, melynek során egyrészt elég magas szinten kell tudni rudazni, másrészt pedig egy színházi jellegű produkciót kell nyújtani. Az én kategóriám a dráma volt, amelyben egy történetet kell elmesélni mozdulatokkal, nem feltétlenül tragédiát, de egy komplett sztorit kell színpadra vinni a rúdon.”

Barbara napról napra, hétről hétre csiszolta a tudását férje segítségével. A mérnök Holler Zoltán, statikailag is elemezte a trükköket. Szögeket mért és analizálta, hogy melyik elem miért sikerül, a másiknál pedig mi a probléma.

„Korábban küzdősportokat űztem, ám a szülés után mégsem mentem vissza a tatamira. Majd jött a rúd: az egyik barátnőm weboldalán pillantottam meg egy rudas elemet, úgynevezett trükköt. A küzdősportok amúgy számos tekintetben hasonlítanak a rúdtáncra. Mindkettőben megtalálhatók formagyakorlatok és végig spiccelni kell.” Azonban a karatétól eltérően a rúd kifejezetten magányos műfaj. „Itt nincs semmi és senki, csak a rúd és én. Egyedül maradok a kétségeimmel, magamnak kell kitaposnom az utat. A rúdtánc, ami több mint tánc: életmód, sport, művészet, hívatás.”
Kommunikáció szakos bölcsészként végzett két szakirányos diplomával (reklám és könyvkiadás). Jelenleg rúdtánc sportot tanít több helyen is, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.
Ezen az estén megismerhetjük a rúdtánc kemény, de egyben művészi oldalát is, Barbara elmeséli mit is jelent a sport és a művészet az Ő életében. Majd egy közönségtalálkozó keretében bemutatót tart a különböző rúdtánc formátumokból és előadási módokból.

A séta tartalma:
– A Sweet Charity című előadás megtekintése (1 óra 20 perc)
– Ízelítő a „Rúdtánc, több mint tánc” című versenyszám összeállításból (Holler- Rácz Barbara)
– Kötetlen beszélgetés a művészekkel, egy welcome drink keretében, a koncertesről, a rúdtánc világáról az előadás után. ( Auksz Éva, Holler-Rácz Barbara, Őze Áron)

Séta időpontja: 2018.03.08. 19:00- 22:00

Séta helyszíne: Szentendre Offline Center Ady Endre út 6.

Részvételi díj: 5.500.- Ft

A programra jelentkezni / érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Réz Judit: +36-30-7739569, judy.rez@gmail.com
Kiss Gabriella: +36-70-2811178, info@sinenvagyunk.hu

A belépés ingyenes

Részletek

Dátum:
2018-03-08
Időpont:
19:00 - 22:00

Helyszín

Offline Center
Ady Endre út 6.
Szentendre, Pest 2000 Magyarország
+ Google Térkép
« december 2023 » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31