SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA

A nyár utolsó hétvégéjén rendezzük meg – immár tizenhatodik éve – a változatos művészeti és gasztronómiai programok özönét nyújtó programsorozatunkat, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált. A nyárbúcsúztató rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán pezsgés töltse meg a belvárost. Mindezt a város kulturális intézményeivel, civil szervezeteivel, művészeti egyesületeivel és üzleti vállalkozásaival együttműködésben szervezzük.

A színes programkavalkád a város kiemelkedően gazdag művészeti hagyományaira, és az arculatát ma is meghatározó változatos művészeti aktivitásokra épül. A műfaji és tematikai sokszínűség szinte felsorolhatatlan, állandó és minden évben új programelemekből áll.
A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál 2019-ben minősítést kapott.

Gasztronómiai különlegességekkel, nagykoncertekkel és helyi fellépőkkel várja a látogatókat a Dunakorzón a Gasztro Utca. (Az elmúlt évek nagyszínpados fellépői voltak többek között: Bagossy Brothers Company, LGT Emlékzenekar, Soulwave, Ocho Machot, Budapest Bar, Lóci játszik, Magna Cum Laude-t, The Biebers, Söndörgő, Mörk, Pál Utcai Fiúk, Swing a’la Django, The Bits – Beatles Emlékzenekar, Besh’O’Drom.)

Az ikonikus Fő tér délelőtt a gyerekeké (bábszínház, kézműves foglalkozások, ügyességi programokkal), este pedig fényfestés díszíti az épületek homlokzatait. A városismereti séták során Szentendre rejtett kincsei ismerhetők meg. A GastroArt-ban helyi éttermek és cukrászdák kizárólag erre a hétvégére, szentendrei képzőművészek együttműködésével elkészített ételkreációkkal várják a vendégeket. Nagyon népszerű jótékonysági program a Bükkös patakon megrendezett gumikacsa-verseny.

A legmeghatározóbb és egyedibb fesztiválelem a Házak, udvarok, házigazdák programsorozat, melyben üzlettulajdonosok, művészek, civil szervezetek és lokálpatrióták szerveznek programot, így a látogatók betekintést nyernek szentendrei udvarokba, találkozhatnak az ott lakókkal, megismerhetik munkájukat, művészetüket. Az egyediség, a lokalitás nemcsak a programokban, hanem a fesztivál helyszínkínálatában is megjelenik: Szentendre magán- és középületinek termeiben, udvarán, kiállítási tereiben…Csak itt képzelhető el ez a rendezvény.

Weboldal: https://szentendreejjelnappalnyitva.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/szentendreejjelnappalnyitva

Az előző évi Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválok oldalai itt találhatók: 2020, 2019, 2018

#artudvarok #chill zone #éjjel-nappal nyitva #fényfestés #fesztivál #fesztiválséták #fő téri programok #gastroart #gasztro utca #gumikacsa verseny #gyerekprogramok #házak udvarok házigazdák #házigazdák #kísérőprogramok #sacraart #silent disco
« május 2021 » loading...
h K s c p s v
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
ked 11

Foglalkozások a DMH-ban 2020-2021

2020-08-22 - 2021-06-20
ked 11

Szabadtéri Utcatárlat aDunakorzón

május 10 - május 31
ked 11