IV. Szentendrei Jelmezbál

Már többször bizonyították a szentendreiek kreativitásukat, ahogyan az elmúlt hétvégén, a IV. Szentendrei Jelmezbálon is. Színes forgatag, ötletgazdag jelmezek, jókedv és tánc hajnalig, remek zenék és finom fogások – idén már közel ötszáz vendég jött el a város báljára 2019. február 16-án, a Móricz Zsigmond Gimnázium ünnepi díszbe-fénybe öltöztetett tornacsarnokába.

Az idei évben már negyedik alkalommal rendezte meg Szentendrei városa a jelmezbált, amely a hagyományos „Purger” bálok és a helyi képzőművészek bohém jelmezbáljainak méltó utódja. A városi bál nem zártkörű összejövetel, hanem valódi, közösségépítő esemény, ami minden szentendreinek és környékbelinek maradandó élményt nyújt. A bál díszvendége Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója volt, a jelmezverseny zsűri elnöki székébe Schiffer Miklós stílustanácsadót hívták, a szentendrei Ferences Gimnázium volt növendékét, aki a divat és az öltözködési kultúra területén hazánk egyik legismertebb és legelfogadottabb szaktekintélye. A jelmezverseny zsűrijének további tagjai Szabó Noémi művészettörténész, a Ferenczy Múzeumi Centrum Művészeti és Muzeológiai Főosztályának vezetője, Somody Bea, az Art6 Szalon tulajdonosa és tervezője, illetve Ef Zámbó István képzőművész, grafikus, szobrász, zenész volt.

Az estélyt Borsódy László és Csapody Márton trombitaművészek virtuóz trombita játéka  nyitotta meg, a nyitótáncot a Ferences Gimnázium végzős diákjai táncolták. A bécsi keringő koreográfiáját Mészáros Ottó táncoktató, a gimnázium tanára tanította be. A bál folyamán a remek zenei kínálatról a tavalyi évhez hasonlóan a tíztagú Sunny Dance Band party zenekar gondoskodott.

Az est fő attrakciója most is a jelmezverseny volt, ahol a művészet, a tudomány a jelmezes forgatagba is beszivárgott: minimum négy Frida Kahlo és több Van Gogh bukkant fel, a vendégsereg között megelevenedett festmények, ókori filozófusok járkáltak, eljött Neo és Trinity a Mátrixból, Vincent Vega és Mia Wallace a Ponyvaregényből, a teljes Addams Family, és vagy fél tucat James Bond. A könnyűzene mellé Mozart varázslatos operáját is megidézte egy titokzatos jelmezes. A látványos kreációk, a csipkelődő vagy finom humor és a szellemes megoldások zavarba hozták a zsűrit az értékelésnél. Nehezen, de döntöttek.

A jelmezverseny idei győztesei:

Egyéni
I. Donald Trump
II. Bíró Ica
III. Leány gyöngyfülbevalóval
Egyéni különdíj: Sarastro a Varázsfuvolából

Páros
I. A lány, aki elfelejtett zongorázni
II. Angyal és ördög
III. Magunkon kívül vagyunk

Csoportos
I. Filozófusok
II. KFT – Bál az Operaházban
III. A nagymosás

Az est másik fő eseménye minden évben a tombolahúzás. A korábbi évekhez hasonlóan a tombolasorsolást Galambos Péter színművész vezette sziporkázó humorral. A tombolanyereményeket a helyi művészek, éttermek, vendéglátó egységek, vállalkozók ajánlották fel, de még Szegedről is érkezett egy felajánlás (EMKE Kft.), az egyik főnyeremény, a scooter.  Ebben az évben a tombolajegyek eladásából befolyt összeget, 438 350 Ft-ot a Szentendréért Közalapítvány javára ajánlották fel. Az Alapítvány kuratóriuma évente több jótékonysági célt támogat ebből az összegből.

Köszönet a jelmezverseny és a tombolasorsolás értékes nyereményeiért a felajánlóknak: MAHART PASSNAVE, Szakács Imre, efZámbó István, Ferenczy Múzeumi Centrum, Szentendrei Kulturális Központ, Vincze Ottó, Gulyás Andrea, Bihon Győző, Lukács Tibor, Whiskynet Kft., Krizbai Alex, Krizbai Gergely „Krizbó” Juduska, Nosztalgia szalon, Jávor Piroska, Vajda József, Benkovits György, English Center,  Aknay János, Erdész Galéria, Pallux Kft., Nagy Barbara, Hajdú László, Lantos Judit, Dunakanyar-Pilis Helyitermék Szövetkezet, Vadász Bence, TELMEX Kft., Szilvanilla Cukrászda, Verebélyi Dia és Görög László, Szentendre Barátai Egyesület, Kósa Klára, EMKE Kft., Palmetta Design, V8 uszoda-wellness, P’Art Mozi, Mjam Étterem, TDM iroda, Sweet Dreams.

Az ünnepi étel-ital kínálatról és a rendezvény alatti magas színvonalú kiszolgálásról a La Fiesta Party Service gondoskodott. Egyedi kialakítású koktélsarokkal várta a bálozókat idén is a városi bál állandó partnere, a WhiskyNet. A rendezvény előkészületi munkálataiban, illetve az est ideje alatt a Móricz Zsigmond Gimnázium és a Petzelt József Szakközépiskola diákjai segítettek.

Találkozunk jövőre is! A jelmezeket azonban érdemes még kéznél tartani, mert a farsangi szezon folytatódik a Szentendrei Karnevállal március 2-3-án zenei, gasztronómiai programokkal, maskarás felvonulással!

Amennyiben Ön is részt vett a jelmezbálon, e rövid kérdőív kitöltésével elmondhatja róla véleményét, ezzel segítve munkánkat. https://goo.gl/Rc9y9d

Facebook esemény

GALÉRIA

Fotók: Deim Balázs

Hangulatfotók

Jelmezverseny
Portré fotók

Fotós: AngeliT.Petra fotó
Már kaphatók a belépőjegyek  a IV. Szentendrei jelmezbálra!

Jegyár: 8.500 Ft, elővételben 7.500 Ft*
(Jegyvásárlásra a Szentendrei Kulturális Központ 2019-es Belépőjegy utalványa is felhasználható.)

Jegyvásárlás és asztalfoglalás (a bálon 10 fős asztalok lesznek): Tourinform Iroda (Dumtsa Jenő u.22.) Asztalfoglalás a  tdm@szentendre.hu e-mail címen is lehetséges.
*Az akciós elővételi ár január 7-ig érvényes.

A Szentendrei Jelmezbálra értékesítésre kerülő belépőjegyek ára a rendezvény ideje alatt korlátlan étel- és italfogyasztásra jogosít, ez alól kivételt képez a koktélok és röviditalok fogyasztása.

FB eseménySzentendrei Jelmezbál

2019. február 16. 18:00 – 02:00
Móricz Zsigmond Gimnázium tornatermében
(Kálvária út 16.)

Szentendre 2016-tól kezdte el megrendezni -hagyományteremtő szándékkal-  a Városi Bált, a 18. századi purger, azaz polgárbálok mintájára.
A második évben a polgári bál ötvöződött a Szentendrei Művésztelep régi, vidám és kötetlen jelmezbáljaival, és így alakult ki az ismerkedésre és kapcsolatteremtésre alkalmat adó Szentendre Városi Jelmezbál, melynek kapuja mindenki számára nyitva áll!
Az esemény egyik fő mozgatórugója a közösségépítés. Sokakat megmozgató, megfizethető, de minőségi és maradandó élményt szeretnénk nyújtani mindenkinek.

A bál állandó elemei idén is várják a látogatókat:
nyitótánc: a szentendrei Ferences Gimnázium végzős tanulói, bécsi keringővel nyitják meg a bált. 
♠ jelmezverseny: egyéni, páros és csoportos kategóriában. (A versenyre a helyszínen lehet nevezni. Azoknak a  jelentkezőknek, akik műsort is szeretnének adni, maximum 5 perc áll rendelkezésükre.)
♣ portré fotózás (akár párosan, van csoportosan; 18-22 óráig)
♥ zene, tánc: a zenét színes repertoárrral -a swingtől a funkyig- a 10 tagú Sunny Dance Band a biztosítja.
♦ tombola (A tombolából befolyt összeggel a Szentendréért Közalapítványt támogatjuk.)
♠ vacsorát 
La Fiesta Party Service biztosítja (korlátlan étel- és italfogyasztás, kivéve a koktélok és röviditalok).

A Szentendrei Jelmezbál fővédnöke: Verseghi-Nagy Miklós polgármester.
A rendezvény díszvendége: Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, dr. Máthé Zsuzsa.
Az est házigazdáiFischl Mónika a Budapesti Operettszínház tagja, színésznő, énekesnő, primadonna és  Dr. Vadász Dániel az Operettissima Kft. ügyvezető igazgatója.
A jelmezverseny zsűri tagjai
  • elnök: Schiffer Miklós – stílustanácsadó
  • Szabó Noémi –  Művészeti és Muzeológiai Főosztály főosztályvezetője, művészettörténész 
  • Somody Beáta– az Art6 Szalon tulajdonosa, tervezője
  • ef Zámbó István – képzőművész, grafikus, szobrász, zenész

A tombolahúzást Galambos Péter színművész vezeti.

A  programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A bálra érkezők számára két ingyenes parkolót is biztosítunk: a Móricz Zsigmond Gimnázium melletti (ahol a szelektív szemetesek állnak), illetve a gimnázium udvarában lévő parkoló (ez utóbbiba az iskola melletti Pipacs utcából lehet majd behajtani). A parkolókat irányítótáblák jelzik a helyszínen.
Kérjük a Bál résztvevőit, ezen a két területen parkoljanak!

 

III. Szentendrei Jelmezbál  2018

#bál #jelmezbál #jelmezverseny #tombola #városi bál
« november 2019 » loading...
h K s c p s v
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
pén 15

KMETTY János – Az örök kereső

2018-12-09 - 2020-01-15
pén 15

Kovács Margit, a Duna királynője

2019-04-06 - 2029-12-31
pén 15

WANTED

2019-04-06 - 2020-04-12
pén 15

A nagy könyvlopás

2019-09-20 - 2020-01-19
pén 15

Lilo Upright | Jam Session

november 15. 19:00 - 23:00
szo 16

Szentendrei Hanglemezbörze

november 16. 10:00 - 16:00
szo 16

Lackfi János Szentendrén | Hőseink

november 16. 17:00 - 19:00
szo 16

Nagy Gergő metál gitárest

november 16. 20:00 - 22:00
ked 19