Ugrás a tartalomhoz

Falikárpitszövő Szakkör

A falikárpitszövés szépsége, a művészetek iránti vonzalom elmélyítését is segíti. A foglalkozásokon a résztvevők elsajátítják a képszövés technikáját egy kidolgozott tematika alapján. Később vállalkozhatnak saját kép-terv megszövésére is.
Várjuk a régi tagokat, az új jelentkezőket, akik kedvet és készséget éreznek ehhez a nemes és szép tevékenységhez.
Vezeti: Czakó Margit iparművész 0670/619-9812
Helyszín: DMH udvari terem
Időpont: kedden 17:00-20:00-ig

A gobelin, vagy kárpitszövés műfaja a kopt miseruháktól a reneszánsz-barokk falikárpitokon át a modern építészeti terekben betöltött szerepéig a művészettörténet évszázadait végigkíséri.
A Szentendrei Kárpitszövő Szakkörben immár 40 éve ismerkedhetnek az érdeklődők a klasszikus gobelinszövés alapelemeivel. E nemes mesterség szépsége, a megvalósítás sikerélménye a művészetek iránti vonzalom elmélyítését segíti. Az elmúlt évtizedek során sokan így lettek rendszeres kiállítás-látogatók, művészet barátok.
A foglalkozásokon a résztvevők fokozatosan elsajátíthatják a képszövés formaképző fogásait – egy kidolgozott tematika alapján – az egyszerű sima szövéstől a kép kiszövéséig. Majd vállalkozhatnak klasszikus gobelin részlet vagy akár saját rajz, képterv megszövésére.