HÉTVÉGI FORGALOMKORLÁTOZÁS

2020. április 17., 15:12

Most hétvégén ismét érvényben lesznek azok a forgalomkorlátozások, amik a húsvéti hosszú hétvégén. A Belvárosba csak az arra jogosult szentendreiek hajthatnak be gépkocsival, ill. a Duna-parti kerékpárutat is csak szentendreiek használhatják. Fokozott rendőri és rendészeti ellenőrzések lesznek a város védett és korlátozott forgalmú övezeteiben.

…………………………………….

? csak azok a szentendreiek közlekedhetnek autóval a Belvárosban, akik magánszemélyként tulajdonosai a gépkocsinak, és Szentendrén fizetik a gépjárműadót
? továbbá azok, akik belvárosi lakosok, ingatlantulajdonosok, ill. akik, önkormányzati behajtási hozzájárulással rendelkeznek
? csak igazoltan fontos szolgáltatás igénybevétele esetén lehetséges a behajtás
? nem szentendreiek nem hajthatnak be gépkocsival a Belvárosba
? nem helyi lakosok nem használhatják a Duna-parti kerékpárutat
? fokozott rendőri és rendészeti ellenőrzések lesznek

…………………………………….

A 11-es főút lehajtóinál és a kerékpárút északi és déli végénél nem lesznek megállítópontok, azonban fokozott ellenőrzésre számíthatnak az erre járók. A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai – megerősítve a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának járőreivel – szigorúan ellenőrizni fogják az önkormányzati rendelet és a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet előírásainak betartását. Így figyelemmel kísérik, hogy a szabadidős sporttevékenységet vagy gyaloglást csoportosan végzők valóban egy háztartásban élnek-e, ill. betartják-e másoktól az előírt 1,5 m távolságot. Szükség esetén szabálysértési eljárást is indítanak. A városvezetés azonban bízik abban, hogy mindenki felelősségteljesen viselkedik a saját és mások egészségének védelme érdekében.

A rendelet április 18-án 00.00 órától április 19. éjfélig lesz érvényben. A népszerűnek nem mondható kijárási korlátozások szigorítását a kormány erre a hétvégére is az önkormányzatok hatáskörébe utalta – megteremtve ennek jogi hátterét. Feltehetően erre a későbbiekben is hetente kerül majd sor, beleértve a május 1-jei hosszú hétvégét.

 

« december 2023 » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31