Ugrás a tartalomhoz

Ilyen volt a Világító Adventi Kalendárium 2022-ben Szentendrén!

A Szentendrei Kulturális Központ 2022-ben immár harmadik alkalommal szervezte meg a Világító Adventi Kalendárium játékot Szentendrén.

A Világító Adventi Kalendárium játékot Grimmé Dévényi Erikának köszönhetjük, aki először 2016-ban szervezte meg Solymáron. A kezdeményezés azóta már országos méretűvé nőtt, mára közel 600 magyarországi és határon túli település a tagja.

Az Önök közreműködésével 2022-ben Szentendrén ismét sikerült létrehoznunk egy élő adventi kalendáriumot! December minden napján más és más helyi lakos, üzlet –  vagy étteremtulajdonos díszítette fel és világította ki ablakát az aznapi adventi számmal. Így karácsonyhoz közeledve egyre több ablak borult fénybe Szentendrén, majd Szenteste egyszerre világított az összes. Az érdeklődők egy térkép segítségével kereshették fel az adventi ablakokat, amely akár a kisgyermekes családoknak is egy nagyszerű program lehetett a téli délutánokra.

A 2022-es évben összes 34 ablak borult fénybe Szentendrén a játék keretein belül. Az ablakok nem csak a belvárosban, hanem Szentendre különböző városrészeiben is megtalálhatók voltak, így Pismányban, Izbégen és a Püspökmajori-lakótelepen is. Nagy öröm számunkra az is, hogy a szentendrei családokon túl városi intézmények, vendéglátóegységek és üzletek is csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz.

A 2022-es Világító Adventi Kalendárium ablakai:

Az ablakokról készült összefoglaló videó itt érhető el: https://www.facebook.com/AdventSzentendre/videos/1572365883235256