Ilyen volt a XVI. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál

2021. szeptember 01., 17:44

A város kulturális intézményei és számtalan szentendrei lokálpatrióta programgazda várta az elmúlt hétvégén a látogatókat a XVI. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválra. Közel 35 udvar nyitotta meg kapuját a Házak, udvarok, házigazdák programsorozatban. 

A Szentendrei Kulturális Központ nagykoncertekkel, zenés közösségi festéssel, Kultszerenádokkal, gyerekprogramokkal, fényfestéssel stand up comedy előadással, WAMP design kiállítással készült a hétvégére. A Városház udvara adott helyet ebben az évben is a belépőjegyes koncerteknek péntek este Barabás Lőrinc lépett fel Fekete-Kovács Kornéllal, szombaton az LGT Emlékzenekar Karácsony Jánossal adott fergeteges koncertet, vasárnap pedig az Apáról fiúra hármas koncerttel (Vujicsics, Söndörgő és ViGaD zenekar) záródott a XVI. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál.

A Kulturális Központ tagintézményei közül a Szentendrei Teátrum táncszínházzal, a P’Art Mozi filmvetítésekkel, névadó ünnepséggel és plakát árveréssel, a Szentendre és Vidéke grafikai kiállítással várta az érdeklődőket. A Barlang-udvarban idén összművészeti programkínálat volt: pénteken a Be Massive Horizon Daytime Party, szombaton a BrassBeat, vasárnap pedig a kortárs táncelőadás kedvelői jöttek.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár gyerekprogramokat, Ferenczy Múzeumi Centrum művészeti sétát, tárlatvezetéseket, koncerteket, performanszokat szervezett. A MANK egy fesztivál a fesztiválban, az ArtKert program-sorozatával hívta a látogatókat.

A Házak, udvarok, házigazdák programsorozatban üzlettulajdonosok, művészek, civil szervezetek, lokálpatrióták szerveztek programot, közel harmincöt helyszínen. Repertoárukban szerepelt a jazzkoncertektől kezdve a gasztronómiai bemutatókon, workshopokon, beszélgetéseken, előadásokon át a műhelymunkáig rengeteg program.

Az ikonikus szentendrei Fő tér napközben a gyerekeket szolgálta ki programokkal: kézműves foglalkozások, „újrahasznosított játszótér”, bábelőadás, macskakőfestés. Mindhárom napon este több órán át díszítette fényfestés a házak homlokzatát.

A város történetét és őrzött titkait a Tourinform Iroda naponta városismereti sétákkal mutatta be az érdeklődőknek. Udvarában pedig táncos és gasztroprogramokkal találkozhattak az érdeklődők. A Dumtsa Jenő utcában a szentendrei iparművészek, azaz a SZÍV portékái t árulták.

A tavaly elmaradt, közkedvelt gumikacsa versenyt idén végre megtartották, a Szentendrei Rotary Club szervezésében.

A több mint másfél éve tartó járványhelyzet okozta nehézségek és az augusztus végi szeszélyes időjárás ellenére Szentendre ismét megmutathatta igazi arcát, és olyan élményekkel búcsúztatta a nyarat, melyek sokáig megmaradnak.

KÉPGALÉRIA

« december 2021 » loading...
h K sze cs p szo v
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
csü 02

DMH foglalkozások 2021/2022

2021-09-01 - 2022-06-15
ked 07

Borbély Műhely feat. Vörös Niki

december 7. 19:30 - 22:00