Ugrás a tartalomhoz

Júniusi programajánló

Beköszöntött a nyár, így júniusban is folytatódnak szabadtéri programjaink Szentendrén! Lesz kertmozi a Barlang udvarán, biciklibörze, Kultklasszik koncert és exkluzív vetítések a P’Art Moziban.

Már június első hétvégéjén is sok színes program várta azokat, akik ellátogattak Szentendrére. Június 3-án a Kultklasszik programsorozat keretein belül a Danubia Rézfúvós Kvintett műsorát hallgathatták meg az érdeklődők a Kondor Béla úti játszótéren. Június 4-én 11 órakor megemlékezést tartottunk a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Kálvária dombon, a Trianon emlékműnél. Ezzel egy időben a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében Halász Judit „A vitéz, a kalóz meg a nagymama” című koncertjét hallgatták meg kicsik és nagyon egyaránt, amelyre minden jegy elkelt.

Június 17-én a Szegedi utcai játszótéren folytatódik a Kultklasszik, ahol a Danubia Kürtkvartett műsorát hallgathatják meg az érdeklődők!

A Barlang júniusban is jobbnál jobb koncertekkel, kulturális programokkal és filmvetítésekkel vár, ugyanis a nyár beköszöntével visszatér a kertmozi a Barlang udvarára. A kertmozi műsorán júniusban a A kojot négy lelke, Az utolsó valcer és A tölgy – Az erdő szíve című filmeket játsszuk keddenként.

Június 9-én a Tökéletes Helyettesek zenekar ad koncertet a Barlang színpadán, majd szombaton a Mulató Aztékok és barátaik várnak mindenkit egy kis kalandozásra az underground világában. Június 11-én, vasárnap ismét biciklibörzét tartunk, egy héttel később pedig visszatér a ruhacsere a Barlangba! Június 16-án a Decolonize Your Mind Society zenakar ad koncertet a Barlangban, melynek vendége a Gentry Sultan kvartett lesz. Júniusban is lesz görög táncház, június 23-án pedig a Balaton zenekar koncertezik nálunk. A hónap zárásaként, június 30-án a Sajnosbatár és a Makarenkó zenekarok lépnek fel a Barlang színpadán.

A P’Art Mozi izgalmas filmkínálattal, rengeteg premierrel és a pócsmegyeri MalomMozi kihelyezett vetítésével várja látogatóit júniusban is. Júniusban a francia filmeké lesz a főszerep a moziban! A Francia nyár sorozat keretein belül a tavalyi és az idei év francia filmsikereit nézhetik meg az érdeklődők.

Június 9-én egy moziban ritkán látható filmkülönlegesség, a Wellington festmény egyszeri, exkluzív vetítése kap helyet a P’Art Moziban. Június 16-án szintén egy egyszeri, exkluzív vetítés keretén belül lesz látható a Balcsillag című magyar film, amelyet közönségtalálkozó követ. A közönségtalálkozó vendége Pólik József rendező lesz. Június 22-én pedig ismét Filmfestés lesz a moziban, az Asteroid city című film vetítése után közös alkotófoglalkozás várja az érdeklődőket Varga Anna rajzpedagógus, művészetterapeuta vezetésével.

A P’Art Mozi a nagyszerű vetítések és közönségtalálkozók mellett kulturális programoknak is helyet ad. Június 13-án a P’Art Moziban nyílik meg Kincses Flóra Napsugár kiállítása. Június 17-én pedig a gyerekeké lesz a főszerep, ugyanis újra érkezik a moziba a Nefelejcs Bábszínház, ezúttal a Boribon autózik című zenés bábjátékkal.

Saját szervezésű programjainkon túl a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterme júniusban is változatos előadásoknak ad otthont. Június 7-én a Duna Művészegyüttes a Hamupipőkét mutatja be zenés-táncos formában a színházteremben. Ebben a hónapban sem maradhatunk stand-up nélkül, ugyanis június 17-én Kormos Anett stand-up comedy estje vár minden érdeklődőt. Egy héttel később pedig Csányi Sándor színházi estje kap helyet a könyvtár színháztermében.

Színes kulturális programokkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, előadásokkal és szabadtéri rendezvényekkel vár mindenkit júniusban is Szentendre!