Közösségek hete – Mozdulj rá! / #hetikultkihívás

Közösségi sportrendezvények Szentendrén

 

Szentendrén nagy hagyománya van a sportolásnak. A városban jelenleg több, mint 35 sportágban, több mint 70 sportegyesület tevékenykedik. Ezen felül évente 3 alkalommal a város a sportegyesületekkel összefogva közösségi sporteseményeket rendez. Hagyományosan a húsvét előtti szombaton rendezik meg a Nyuszifutást, szeptember első hétvégéjén a Pilisi Tekerő kerékpáros kalandtúrát, és december 6., Mikulás napja előtti szombaton a Mikulásfutást.

 

Nyuszifutás

Az első jótékonysági húsvéti futást 2014-ben rendezte a város, a Nyuszifutás nevet 2016. óta viseli. Az elmúlt két évben a járványügyi helyzetre való tekintettel nem rendezték meg. A rendezvényt a város sportegyesületeivel közösen szervezik, jellemzően a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesülettel, illetve a Szentendrei Városi Sportegyesülettel. A rendezvényen a város nyugdíjas klubjai is részt vesznek, segítenek. Nevezési díjként tartós élelmiszert gyűjtenek, amelyet átlagban a Szent Erzsébet Karitász, vagy a Családsegítő juttat el a rászorulóknak. A táv nagyjából 1 kilométer, amit sétálva, futva, babakocsival, bárhogyan teljesíthető. Hagyományosan a Duna korzón rendezik a jótékonysági eseményt. A rendezvényen több százan szoktak részt venni, ezzel több tonnányi tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak, számukra is szebbé téve a húsvéti ünnepeket. 5 éves kortól ajánlják a részvételt, de természetesen mindenkit szeretettel várnak. A befutók emlékéremben részesülnek, amellyel köszönetünket fejezzük ki feléjük.

 

Pilisi Tekerő

A Pilisi Tekerőt 2009 óta rendezik. Az elmúlt évben elmaradt a koronavírus járvány következtében. Az utolsót, a 11. alkalommal megrendezett Tekerőt 2019-ben tartottuk. Évről évre egyre többen vesznek részt a Tekerőn, már nemcsak a térség, hanem az ország távolabbi pontjairól is. Kalandtúráink gyönyörű környezetben nyújtanak remek kikapcsolódást és színes élményeket családok, baráti társaságok és profi sportolók számára is. A Tekerőn 4 különböző kategóriában indulhatnak az érdeklődők, a rövidebb, 10 kilométeres, vagy hosszabb, 30 kilométeres Családi Tekerőn, a 45 kilométeres Kalandos Tekerőn, vagy a 100 km-es Profi Tekerőn.

A résztvevők az útvonalakon több túraállomáson megpihenhetnek. A Pilisi Tekerőn hagyományosan több környező város kiemelt turisztikai helyszínei ismerhetők meg. A nap végén, a célállomásom sportfesztivált rendez a város, ahol különböző sportágakkal lehet ismerkedni, közösen ünnepelni a sikeres túrát, tombolasorsoláson részt venni, vagy akár koncertet hallgatni. Az elmúlt több, mint 10 évben az önkormányzatok és sportegyesületek összefogásának eredményeképpen az ország egész területéről érkeztek a kerékpáros kalandtúrára vágyók, hogy egy szép napot tölthessenek el csodálatos környékünkön.

 

Mikulásfutás

Az első jótékonysági Mikulásfutást szintén 2014-ben rendezte a város. Szellemisége nagyon hasonló a Nyuszifutáshoz. A nevezési díj tartós élelmiszer vagy édesség, amelyet Szentendre jótékonysági szervezeti juttatnak el a rászorulóknak. A táv szintén 1-2 kilométer, amely bárhogyan teljesíthető. A szervezésben itt is részt vesznek Szentendre sportegyesületei, a Szentendrei Kinizsi Sportegyesület, és a város nyugdíjas szervezetei. Az eseményre szintén több százan szoktak jelentkezni időjárástól függően. A távon iskolás csoportok, baráti társaságok is részt vesznek, hogy szebbé tegyék kevésbé szerencsés családok karácsonyát. A célban meleg teával, pogácsával várják az érkezőket, akik ezen felül egy éremmel is gazdagodnak.

 

forrás: www.szentendre.hu

« június 2023 » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2