Ugrás a tartalomhoz

Idén újra Kultköltészet! – A költő te magad légy! / Szentendre Verstérképe

A Szentendrei Kulturális Központ az elmúlt évekhez hasonlóan 2023-ban is felhívást tesz közzé a magyar költészet napja alkalmából:

A KÖLTŐ TE MAGAD LÉGY!

Tavasszal borítsuk be Szentendrét költészettel!

Ha nemcsak olvasni szereted, hanem magad is szívesen írsz verseket, küldd el nekünk, a Szentendrei Kulturális Központnak, s mi gondoskodunk róla, hogy egész Szentendre olvassa művedet. Az általatok beküldött verseket belvárosi helyszínekre és buszmegállók üresen szomorkodó plakáttartóiba tesszük közszemlére. Április 8-ra, a magyar költészet napja előtti hétvégére pedig elkészítjük Szentendre Verstérképét, melyen minden általatok beküldött és általunk kirakott vers helyszíne rajta lesz. Ezen a gyönyörű tavaszi hétvégén – kezetekben a Verstérképpel – egy lírai sétát tehettek Szentendrén. Április 11-én a magyar költészet napján minden általatok írt verset megtalálhattok majd a Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldalán. Április 22-én 11:30-tól pedig a Barlangban mindenki felolvashatja a versét!

2023. március 31-ig várjuk a saját költésű, szalonképes műveket, kortól, nemtől, műfajtól, terjedelemtől függetlenül a rendezveny@szentendre.hu e-mail címre.

A határidő lejárta után elkészült az idei verstérkép, amelyet online és nyomtatott formában is közzéteszünk. A térkép segítségével az érdeklődők április 8-tól felkereshetik a városban kihelyezett verseket. Szentendrén összesen 52 helyszínen helyezzük ki a verseket belvárosi kirakatokba és buszmegállók üresen szomorkodó plakáttartóiba.