Ugrás a tartalomhoz

Idén újra Kultköltészet! – A költő te magad légy!

2024-ben is számos esemény kapcsolódik a Kultköltészethez, amelyekre mindenkit szeretettel várunk:

Április 11-re, a magyar költészet napjára versekkel borítjuk be Szentendrét!

Az általatok beküldött versek egy részét belvárosi helyszínekre és buszmegállók üresen szomorkodó plakáttartóiba tesszük közszemlére. Április 11-re, a magyar költészet napjára pedig elkészítjük Szentendre verstérképét, melyen minden általatok beküldött és általunk kirakott vers helyszíne rajta lesz. A költészet napját követő tavaszi hétvégén – kezetekben a verstérképpel – egy lírai sétát tehettek Szentendrén.

Szentendre verstérképe elérhető online IDE kattintva, illetve korlátozott számban az alábbi helyeken Szentendrén:

Tourinform Iroda (Dumtsa Jenő utca 22.)

Dunaparti Művelődési Ház (Dunakorzó 18.)

Parti Medve Könyvesbolt (Városház tér 4.)

Fő téri könyvesbolt (Fő tér 5.)


Április 11-től valamennyi általatok beküldött verset elolvashattok online formában: GALÉRIA


Április 13. 09:00-12:00 Egy verssel több lett, maradhat? / Verses piac Szentendrén

Április 13-án délelőtt verses piacra hívjuk a szentendreieket a magyar költészet napja alkalmából!

Egy verssel több lett, maradhat?

A piacon egy verset is a kosaradba tehetsz a finomságok mellé, amelyet otthon bármikor elővehetsz és kedvedre olvasgathatsz! A kinyomtatott versek és a verstérkép mellett Szentendre verses füzetét is a kezetekbe vehetitek, amelyben az elmúlt négy év verseinek válogatása olvasható.

A vásári kikiáltó szerepét pedig egy fiatal színművész, rendező, a Színház – és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Krasznai Vilmos vállalta, aki több szállal is kötődik Szentendréhez.

Mindenkit szeretettel váruk erre a lírai délelőttre!

Facebook esemény


Április 21. 11:00 Versfelolvasás a Barlangban

Április 21-én mindenki felolvashatja a Kultköltészet felhívásra beküldött versét a Barlangban!

Facebook esemény


A Szentendrei Kulturális Központ az elmúlt évekhez hasonlóan 2024-ben is felhívást tesz közzé a magyar költészet napja alkalmából:

A KÖLTŐ TE MAGAD LÉGY!

Tavasszal borítsuk be Szentendrét költészettel!

Ha nemcsak olvasni szereted, hanem magad is szívesen írsz verseket, küldd el nekünk, a Szentendrei Kulturális Központnak, s mi gondoskodunk róla, hogy egész Szentendre olvassa művedet. Az általatok beküldött verseket belvárosi helyszínekre és buszmegállók üresen szomorkodó plakáttartóiba tesszük közszemlére. Április 11-re, a magyar költészet napjára pedig elkészítjük Szentendre verstérképét, melyen minden általatok beküldött és általunk kirakott vers helyszíne rajta lesz. A költészet napját követő tavaszi hétvégén – kezetekben a verstérképpel – egy lírai sétát tehettek Szentendrén. Április 11-én a magyar költészet napján minden általatok írt verset megtalálhattok majd a Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldalán. Április 21-én 11:00 órától pedig mindenki felolvashatja versét a Barlangban!

2024. március 20-ig várjuk a saját költésű, szalonképes műveket, kortól, nemtől, műfajtól, terjedelemtől függetlenül a rendezveny@szentendre.hu e-mail címre.

A pályázaton való részvétellel a szerző hozzájárul ahhoz, hogy a Szentendrei Kulturális Központ a beküldött műveket kiadványaiban, weboldalán és Facebook oldalán a készítő nevét feltüntetve szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhassa.

A szerző tudomásul veszi és elfogadja azt, hogy amennyiben több pályaművet küld be, azokból a pályázat kiírója által összeállított értékelő bizottság jogosult azt a művet kiválasztani, amelyet közzé kíván tenni nyomtatott és elektronikus felületeken egyaránt.