Kultszerenád

12 db szombat 
10 fellépő (szóló zenész/énekes, duó, zenekar)
18 db koncert
Ez a leltárja a 2020. április 18-július 4-ig tartó#kultszerenád projektnek.
A Szentendrei Kulturális Központ a pandémia kijárási korlátozások ideje alatt szombat délutánonként élőzenei koncerteket szervezett. A fellépők minden alkalommal szentendrei lakóközösségek számára zenéltek, hogy a helyi lakosok a karanténban is kulturális élményhez juthassanak. Minden koncertet élőben közvetítettünk facebook oldalunkon, hogy a világháló segítségével sok emberhez eljuthassanak a szerenádok.
A projekt leírását a koncert- alkalmak alatt olvashatja.

SÖNDÖRGŐ
Július 4.
17:00 Püspökmajor lakótelep

(a Hamvas Béla utca és a Pomázi út találkozásánál)
18:00 Belvárosi hajókikötő (Lácár cár térnél)
19:00 Bükkös part – Apor híd

Eredics Áron: prímtambura, tambura szamica, darbuka, ének
Eredics Benjámin: brácsatambura, trombita, ének
Eredics Dávid: klarinét, szaxofon, kaval, prímtambura, basszprím-tambura, ének
Eredics Salamon: harmonika, furulya, hulusi, basszprím tambura
Dénes Ábel: nagybőgő, tapanÓBUDAI DANUBIA ZENEKAR
MŰVÉSZEINEK KONCERTJEI

Június 13., 20., 27.

Fellépők és műsor

 

Június 27. 17.00 – Dózsa György úti lakótelep
ÓDZ Vonóstrió

Június 27. 18.30 – Rózsakert
ÓDZ Harsonakvartett

Június 20. 17.00 – Püspökmajor lakótelep (Kondor Béla utca, játszótér)
ÓDZ Vonósnégyes

Június 20. 18.30 – Püspökmajor lakótelep (Fehérvíz utca, posta előtti tér)
ÓDZ Harsonakvartett

Június 13. 17.00 – Vasvári lakótelep
ÓDZ Vonósnégyes
A koncertet az esőzés miatt beltéri helyszínen, közönség nélkül tartottuk meg, élő közvetítéssel.

Június 13. 18.30 – Füzespark
ÓDZ Kürtkvartett


ÖRÖMZENE HANGSZERKAVALKÁDDAL
A Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárainak és növendékeinek közreműködésével

2020. június 6. 17:00 Rózsa utca és a Rózsa köz által határolt játszótér

 

Négyessy Katalin – gordonka
Mile Ferenc – klarinét
Kulcsár Máté – gitár
Döbrönte Petra – népi ének, tanára: Sasvári Borbála
Bajánné Babics Nóra és növendékei fuvolán: Nagy Zsuzsa Kata, Turai Gréti, Lapis Anita, Kanta Nóra, Vándor Sára
Bagdi-Arany András – trombita, tanára: Kresz Richárd
Tasnádi Emma és Vörös Vilmos – hegedű, tanáruk: Nagy Márta


TÓTH OLIVÉR ARTÚR KOBZOS-MESEMONDÓ
GYEREKNAPI INTERAKTÍV KONCERTJE
2020. május 30.
Püspökmajor lakótelep
17:00
Angol házak (a játszótérnél), 18:30 Fehérvíz utca
A koncertet az esőzés miatt benti helyszínen, közönség nélkül, élő közvetítéssel tartottuk meg.

A játék örömét nem lehet karanténba zárni! – ezzel a jelmondattal készült el ez az erkélyről, ablakból is közösen játszható program!
Gyertek és ünnepeljük meg együtt a gyereknapot! Amire szükségetek lesz: a játszós kedvetek és a fantáziátok! Énekeljünk, táncoljunk, mulassunk együtt gyereknapon!


VINTAGE SOLO PROJECT – FELSZEGHY MÁRTON
2020. május 22. 17:00, Füzespark (játszótér)

Felszeghy Márton a 60-as 70-es évek zenéit és hangulatát idézi fel énekkel és gitárral. Szólóban olyan hangzást ér el, amit egy zenekartól várnánk, mindent élőben játszva (looper, foot percussion és gitáreffektek segítségével). Repertoárjában Beatles, Pink Floyd, Doors, Hendrix és kortársaik zenéit hallhatjuk.


DEMETER ERIK AKUSZTIK
2020. május 16. 17:00,
Palánta utca
Demeter Erik gyermekkora óta vonzódik a zenéhez, egyaránt jelen van a pop, rock, blues műfajban. Számos fellépésen és koncerten túl, az idei évben jelent meg legújabb videóklipje, Árnyék címmel, mely egyből a közönség és a rajongók kedvencévé vált.
A kultszerenád alkalmával szolóban énekel és gitározik.
Videó a koncertről


SAXY4U 
2020. május 9. 17:00, Rózsakert
Vujicsics Tihamér Zeneiskola szaxofonkvartettjének tagjai az idei, 34. Szentendrei Tavaszi Fesztivál arcai voltak. A fiatal, tehetséges zenészek repertoárjában a komolyzenei daraboktól kezdve a big Band jazzen keresztül, a modern zenék feldolgozásáig minden szerepel, így színesítve és élvezetessé téve a koncerteket.  Videó a koncertről


 ANYÁK A NÉPDALOKBAN! – SZABÓ ENIKŐ
2020. május 2. 17:00, Dózsa György úti lakótelep
Szabó Enikővel évtizedek óta számos formációban találkozhatunk: népzenei, jazz, rock, undergound és régizenei együttesekkel egyaránt fellép itthon és külföldön.
Most a népdalok az édesanyákról szólnak, akikre nem hallgattunk, pedig kellett volna, akik hazavárnak minket a háborúkból, segítenek a mindennapjainkban. A műsor ilyen és ehhez hasonló dallamokat tartalmaz. Közreműködik: Szabó Enikő – ének, Waszlavik László – tangóharmonika. Videó a koncertről


SILLAGE DE PIAF
2020. április 25. Püspökmajor lakótelep
17:00 Károly utca, 18:30 Fehérvíz utca
A zenekar repertoárjában  sanzon, bossa nova és swing feldolgozások szerepelnek. Ez alkalommal az együttes “swinges oldalát” ismerheti meg a közönség. Orbán Borbála – ének, Makk András – gitár
Videó a koncertről


SZCZUKA PANKA
2020. április 18. 17:00, Vasvári lakótelep
Szczuka Panka évek óta visszatérő fellépője a szentendrei fesztiváloknak. Több formációban énekel, köztük a Dione zenekarban, amivel az elmúlt nyáron olyan neves eseményeken is fellépett, mint a Müpa 0820 rendezvénye vagy a VOLT Fesztivál. A Zeneakadémia jazz-énekes tanulójaként szólókoncertjein előszeretettel énekel jazz örökzöldeket és sanzonokat egyaránt. Videó a koncertről


Ne csodálkozzon, ha szombat délután szerenádot hall a térről…Nyissa ki az ablakot, menjen ki az erkélyre, és hallgassa szeretettel a koncertet! Hiszen önnek szól, aki otthon maradt, és önnek szól, aki értünk dolgozik!

A március eleji kormányrendelet és védelmi intézkedések értelmében mi is bezártuk kapuinkat, és átváltottunk online tartalomszolgáltatásra. Az elmúlt hetekben az online tér lett a kulturális élményszerzés egyetlen forrása. Azok, akik viszont nincsenek jelen a világhálón, nem részesülnek ebben a lehetőségben, méginkább megérzik a bezártságot. Mi, a Szentendrei Kulturális Központ – mely egész évben fesztiválok, koncertek, színházi előadások szervezésével nyújt kulturális élményeket a város és a környék lakóinak–  ebben a nehéz helyzetben olyan kulturális programot szerettünk volna szolgáltatni, ami nem a virtuális, hanem a valós térben zajlik; kapcsolatot teremt az emberekkel; kicsit megidézi a járvány előtti hangulatot; kizökkenti az embereket a bezártság hangulatából.

Így jött létre a rövid, félórás élőzenei koncert gondolata, melyet rendszeresen, elsősorban nagyobb lakóközösségeknek (lakótelepeken, lakóparkokban) tartunk meg hétvégén.

#KULTSZERENÁD néven hirdettük meg az élőzenei programot.: minden szombaton, 17 órai kezdettel tartjuk meg a félórás koncertet, mindig más-más helyen és fellépővel. A szóló, vagy duó formációban fellépő zenészek olyan szentendrei kötődésű művészek, akiket nagyrendezvényeinkről, fesztiváljainkról már ismernek a városlakók. Ami a lakóknak minőségi szórakozás, az nekünk egy a zenészek irányába tett gesztus, amivel támogatni szeretnénk őket.

A koncerteket azért szerveztük szombatra, hogy azok is élvezhessék a szerenádot, akik hétköznap a munkájuk miatt eljárnak otthonról. Reméltük, hogy így azok közül is sokan részesülhetnek az élményben, akik veszélyes munkát látnak el, mint például az egészségügyi, a bolti dolgozók, a szemétszállítók. Nekik így fejezhetjük ki köszönetünket helytállásukért.

A kijárási korlátozások feloldása után is folytattuk szombati szerenádjainkat. Míg a tavasz folyamán jazz, blues, és könnyűzenei műfajok kerültek repertoárra, a június a klasszikus zenéé lesz! Az első szombaton a szentendrei Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti iskola művésztanárai és növendékei zenélnek. Az Óbudai Danubia Zenekar muzsikusai pedig június 13-án, 20-án és 27-én napi két koncerttel, minden alkalommal más helyszínen örvendeztetik meg a szentendreieket. Klasszikus és kortárs művek, feldolgozások lesznek hallhatók vonós és fúvós formációk előadásában.

A Kultszerenádok szigorúan az egészségügyi óvintézkedések betartásával zajlanak.
Kérjük az érdeklődőket, maradjanak lakásukban, és a koncertet az ablakból, erkélyről nézzék, és hallgassák!

A szerenádokat Facebook oldalunkon élőben közvetítjük. A koncertről készült videó pedig a későbbiekben látható youtube csatornánkon.

 

« február 2024 » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
csü 22

„Talpra magyar!” rajzpályázat

február 6. 10:00 - március 15. 10:00
szo 24
szo 24
szo 24

The BobMeisters (99% Dylan) // Barlang

február 24. 20:30 - 22:00