MARAD A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS A MEGYÉBEN, ÍGY SZENTENDRÉN IS

2020. május 02., 11:14

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy május 4-től a védekezés átlép a második szakaszba, és “vidéken enyhítenek a korlátozásokon”.  A Magyar Közlönyben április 30-án éjjel megjelent rendelet szerint azonban hétfőtől Budapest mellett egész Pest megyében, így Szentendrén is érvényben maradnak a korábbi korlátozások.

Az általános védelmi intézkedések az arcmaszk üzletekben, tömegközlekedési eszközökön kötelező viselésével bővült. Változatlanul mindenki köteles a minimálisra csökkenteni a szociális érintkezéseket, és a nem egy háztartásban élők között a min. 1,5 méter távolság betartását.

Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

A lakóhely elhagyása az ismert alapos indokokkal lehetséges.

Ami Szentendrén hétvégenként gondot okoz az egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyaloglás. A „szabad idős célú” köztéren való tartózkodás feltétele a sportolás, a gyaloglás, a folyamatos mozgás. Vagyis nem tekinthető a köztéren tartózkodás „alapos indokának” a piknikezés, napozás, ücsörgés, étel-, italfogyasztás köztéren, a nem egy háztartásban élők csoportosulása.

Nem változik a 65. életévüket betöltöttek vásárlási ideje az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban, 9.00 óra és 12.00 óra között látogathatják az üzleteket.

Tegnap a rendezvényekre vonatkozó szabályok tekintetében is keletkezett némi zűrzavar a kormányzati kommunikációban.  Ebben a vonatkozásban is pontosította a nyári korlátozásokról szóló bejelentést csütörtök este az M1-en Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterrel együtt délelőtt még azt jelentették be, hogy augusztus 15-ig országszerte nem lehet majd 500 fősnél nagyobb rendezvényeket szervezni.
A kormányszóvivő a műsorvezető kérdésére viszont már azt közölte, hogy fontos pontosítást szeretne tenni: a rendezvények tilalma az egész országra – tehát nemcsak Budapestre és Pest megyére –, és az 500 fő alattiakra is vonatkozik, vagyis gyakorlatilag semmilyen rendezvény nem engedélyezett.

Tehát a rendezvények betiltása változatlanul érvényben van – a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül. Zárva maradnak a szórakozóhelyek és nem lehet részt venni gyűléseken sem.

A jogászvilag.hu kijárási korlátozásokkal összefüggő korlátozások összefoglalója >>

« december 2023 » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31