„Menjünk mi is Betlehembe…” / Advent Szentendrén 2020 – online

Óvodásokkal az Evangélikus Templomtól a Fő téri betlehemi istállóig advent négy szombatján és Vízkereszt napján.
A 2017-es „Menjünk mi is Betlehembe…” videói.
A műsort összeállította: Papp Kornélia
Videókat készítette: Győri András Timótheus
„Üzenetünk van, amelyet tovább kell adnunk, szomszédainknak, városainknak, az egész világnak. Örökségünk van, amelyet át kell élnünk és hirdetnünk kell minden újonnan születőnek.” – Károli Gáspár
♥♥♥

2020. november 28.
Advent első szombatja: „Megjövendölve volt régen …”

Angyali üdvözlet – Mária és József szobránál az Evangélikus Templom udvar kapujánál az Evangélikus Zenei Óvoda és a Református Óvoda óvodásaival és óvónőivel Császár Domonkos teológus hallgató beszél az angyali üdvözletről.
Énekelnek a gyerekek és az óvónők, majd mécsessel a kezükben énekelve viszik az angyali üdvözletet a Dumtsa utca forgatagában.

♥♥♥


2020. december 5.

Advent második szombatján: „Üdvözítőtök született …”

Az Evangélikus Templom melletti „pásztorok tanyája” faragott szobrai megelevenednek a Püspökmajori óvodások, óvónők pásztorjátékával.
Horváth-Hegyi Olivér evangélikus lelkész beszél a Biblia üzenetéről: „Üdvözítőtök született…” Pásztorokként indulnak a betlehemi istálló felé, mécsesekkel a kezükben, énekelve és helyenként botos táncot járva.

♥♥♥


2020. december 12.
Advent harmadik szombatján: „Menjünk mi is Betlehembe …”

Az Evangélikus Templom melletti pásztorok tanyájánál szedelőzködnek, ajándékokat visznek magukkal a Bimbó utcai óvodások, óvónénik.
Dani Zsolt baptista lelkész útra bocsájtja a kis „pásztorokat” a Biblia üzenetével. Imbolygó lámpásokkal, énekelve egészen a főtéri betlehemi istállóig mennek.

♥♥♥


2020. december 20.

Advent negyedik szombatján: „Azon van egy rengő bölcső, abban fekszik az Úr Jézus…”

A főtéri betlehemi istálló „bölcsőjét” ringatják énekszóval a Szivárvány és a Szent András óvodák óvodásai és óvónői.
Blanckenstein György római katolikus plébános üzenete Karácsony estéjére. Az örömhírt elviszik a gyerekek mécsesekkel a kezükben a Dumtsa utca sokadalmába.

♥♥♥


2021. január 6.

Vízkereszt napján: „Három királyok napján…”

Az Evangélikus Templom mellett gyülekeznek az óvodások, az óvónők, akik advent szombatjain átélték a betlehemi történetet. Bécser Róbert ferences atya bezárja a karácsonyi ünnepkört.
A gyerekek és az óvónők énekelve a Három királyok szobrához mennek. Három gyermek királynak öltözik, és együtt vonulnak a főtéri betlehemi istállóig. Énekekkel, versekkel búcsúztatják a karácsonyi ünnepkört.

« november 2023 » loading...
h K s c p s v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3