„MENJÜNK MI IS BETLEHEMBE…”

Óvodásokkal az Evangélikus Templomtól a Fő téri betlehemi istállóig

„Üzenetünk van, amelyet tovább kell adnunk, szomszédainknak, városainknak, az egész világnak. Örökségünk van, amelyet át kell élnünk és hirdetnünk kell minden újonnan születőnek.” – Károli Gáspár

November 30. szombat 16:00

Advent első szombatján
„Megjövendölve volt régen…”
Angyali üdvözlet a Szivárvány és a Református Óvoda óvodásaival és óvónőivel, Mária és József szobránál, az Evangélikus templom udvari kapujánál. Jávori Fülöp evangélikus teológiai hallgató beszél az angyali üdvözletről. A gyerekek és az óvónők énekelnek, majd mécsessel a kezükben, énekelve viszik az angyali üdvözletet a Dumtsa korzó forgatagába.

December 7. szombat 16:00

Advent második szombatján
„Üdvözítőtök született…”
Az Evangélikus templom melletti „pásztorok tanyája” faragott szobrai megelevenednek a Püspökmajori óvodások, óvónők pásztorjátékával. Dani Zsolt baptista lelkész beszél a Biblia üzenetéről: „Üdvözítőtök született…”. Pásztorokként indulnak a betlehemi istálló felé, mécsesekkel a kezükben, énekelve és helyenként botos táncot járva.

December 14. szombat 16:00

Advent harmadik szombatján
„Menjünk mi is Betlehembe…”
A Bimbó utcai óvódások, óvó nénik az Evangélikus templom melletti pásztorok tanyájánál szedelőzködnek, ajándékokat visznek magukkal. Dr. Harmathy András református lelkész bocsátja útra a kis „pásztorokat” a Biblia üzenetével. Imbolygó lámpásokkal, énekelve egészen a Fő téri betlehemi istállóig mennek.

December 21. szombat 16:00

Advent negyedik szombatján
„Azon van egy rengő bölcső, abban fekszik az Úr Jézus.”
Az Evangélikus Zenei és a Szent András óvodák óvodásai és óvónői a Fő téri betlehemi istálló „bölcsőjét” ringatják énekszóval. Horváth-Hegyi Olivér evangélikus lelkész üzenete karácsony estéjére. Az örömhírt elviszik a gyerekek, mécsesekkel a kezükben a Dumtsa korzó sokadalmába.

  1. január 6. hétfő 10:00

Vízkereszt napján
„Három királyok napján…”
Az Evangélikus templom mellett gyülekeznek az óvodások, az óvónők, akik advent szombatjain átélték a betlehemi történetet. Blanckenstein György rk. plébános bezárja a karácsonyi ünnepkört. A gyerekek és az óvónők énekelve a Három királyok szobrához mennek. Három gyermek királynak öltözik, és együtt vonulnak a Fő téri betlehemi istállóig. Énekekkel, versekkel búcsúztatják a karácsonyi ünnepkört.

Összeállította: Papp Kornélia

« március 2023 » loading...
h K s c p s v
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2