Sörmajális a hosszú hétvégén, Szentendrén

2018. május 02., 21:50

Az április végi, május elejei nyárban “teltházzal”, nagy sikerrel zajlott a Szentendrei Sörmajális. A négy nap alatt a nagyszínpadon több mint tizenöt nagykoncert, sok-sok pódium-produkció és fantasztikus sörkínálat várta az idelátogatókat. A remek idő nagyon sok látogatót csalogatott a koncertekre, fantasztikus bulit csapott a Stoned, Marót Viki és zenekara, a Maszkura és a tücsökraj, a Kiscsillag és a Blahaluisiana. Május elsején a koncertsorozatot a kirobbanó energiájú Fish! zárta.
Az időjárás kegyes volt a szervezőkkel, mindössze hétfő este lepte meg a fesztiválozókat egy hűvös zivatar. A többi napon nyári napsütésben, jóféle sörök társaságában, kora délutántól későestig változatos zenei kínálattal  találkozhattak a Sörmajálisra érkezők.

Hétfőn a II. Szentendrei Nagyszínpad Könnyűzenei Tehetségkutató verseny adott lehetőséget a fiatal zenészeknek a megmérettetéshez. Kedden a szentendrei civil szerveztek és egyesületek is helyet kaptak a rendezvényen, ahol a hagyományos főzés mellett a szentendrei sportegyesületek bemutatóját is láthatta a közönség a Dunakorzón. A DMH-ban lehetett sakkozni Tusák József sakkmesterrel, de volt Tarot-kártya és Oldtimer & Youngtimer bemutató is. Nemcsak sör és fröccs, de lelkifröccs is várta a Teddy Beer Szentendre standjánál a látogatókat, akik Dani Zsolt lelkésszel beszélgethettek. A Szentendrei TDM szervezésében retro-séta, a Nagycsaládosok Egyesületével gyermekfoglalkozások várták a különböző korosztályokat.

A programok mellett gasztronómiai élményekkel: hazai, nemzetközi kézműves, kisüzemi és nagyüzemi sörkülönlegességekkel vártak mindenkit a belvárosba, immár két helyszínen: a Dunakorzón és a Dumtsa Jenő utcában. A Gasztroutcában kulináris élményekkel és különleges nagyüzemi sörökkel, a Dumtsa Jenő utcában, a Kézműves Sörkorzón a legkiválóbb kézműves sörök oltották a fesztiválozók szomját. Ezen a hétvégén debütált Szentendre söre, az Ister, mely rangos zsűri értékelése alapján vívta aki a városi rangot. A Fehér Nyúl sörfőzde bársonyos ízű söre a Dunáról, azaz az Isterről kapta nevét.

Fotók: Deim Balázs

« április 2020 » loading...
h K s c p s v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
vas 05

Kattanj rá a kultúrára!

március 16 - május 1
vas 05

VIRÁGVASÁRNAPI HANGVERSENY AZ ÉTERBŐL

április 5. 18:00 - 20:00
ked 07

ELMARAD! BORBÉLY MŰHELY JAZZKLUB

április 7. 19:30 - 21:30