Nyitási szabályozás

Magyarországon a veszélyhelyzet jelenleg is fennáll, a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvényben, valamint a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendeletben foglaltak alapján.

A 2021. május 1-én hatályba lépett 194/2021. (lV26) Korm. rendelettel módosított jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. látogatására vonatkozó szabályokról:

– Az intézményünkben nyújtott szolgáltatások igénybevételére, illetve az intézmény rendeltetésszerű használatára a koronavírus ellen védett személyeknek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúaknak van lehetősége. A védettség tényének ellenőrzése az üzemeltető, illetve a szolgáltatás nyújtójának feladata és felelőssége.

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik. A kulturális rendezvényt látogató személy a védettségi igazolvány bemutatása mellett a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható.

Az életkor igazolására 6-18 éves korig a személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély vagy diákigazolvány fogadható el, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló, a belépéskor ezen igazolványok bemutatásától el lehet tekinteni.

– Az intézmény, illetve a bejáratnál a belépést ellenőrző munkavállaló köteles annak a látogatónak/nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát nem igazolja.

– A védettség igazolására, az érintett személyazonosságának igazolására, illetve az életkor igazolására alkalmas hatósági igazolványokon szereplő adatok megismerésére az intézményi belépés, illetve a saját szervezésű rendezvények tekintetében a Szentendrei Kulturális Központ munkatársa, valamint a szervező jogosult, azzal, hogy az adatokat semmilyen módon nem rögzítheti, nem másolhatja és nem továbbíthatja. A hatósági igazolványokat kizárólag a védettség ellenőrzése, a védettségi igazolványt használó személy személyazonosságának megállapítása, illetve az életkor igazolása érdekében kérheti bemutatásra a belépést ellenőrző személy. Az adatvédelemről bővebben olvashat a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. telephelyein kihelyezett és online felületein elérhető Védettségi igazolványhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató.

Látogatóink és munkatársaink biztonsága érdekében kötelező marad a maszkviselés, a kézfertőtlenítés és lehetőség szerint a másfél méteres távolság betartása!

– Azon helyszíneinken tartható meg a kulturális rendezvény, ahol megoldható a természetes szellőztetés. Abban a helyiségben, ahol ez nem lehetséges a veszélyhelyzet fennállásig rendezvény megtartására nincsen lehetőség.

– Fokozott figyelmet fordítunk termeink, kilincsek, illetve a mosdók fertőtlenítő takarítására.

– Intézményünk kézfertőtlenítési lehetőséget biztosít a közönség részére!

– Az enyhítések a mindenkori jogszabályok figyelembevételével lehetségesek.

– Számítunk közönségünk együttműködésére, s biztosak vagyunk abban, hogy képesek leszünk együtt élni az új szabályokkal és lehetőségekkel. Az óvintézkedések körültekintő betartása segít, hogy a kulturális élet biztos alapokon indulhasson újra, és fenntarthatóan működhessen ismét felejthetetlen élményeket kínálva Önöknek.

2021. május 14.

 

Vigyázunk Önökre, vigyázzunk egymásra!

« február 2024 » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
vas 25

„Talpra magyar!” rajzpályázat

február 6. 10:00 - március 15. 10:00