Ugrás a tartalomhoz

SZENTENDRE ÉJJEL-NAPPAL NYITVA 2022

Augusztus utolsó hétvégéjén – mint minden évben – Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca.  A legkedveltebb Házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl városismereti séták, gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny, Kultklasszik koncertek, fényfestés, és számos más különleges program várja az érdeklődőket 2022. augusztus 26. és 28. között. Idén a fesztivál ideje alatt a Dunakorzó Borkorzóvá, Szentendre pedig igazi “fesztiválvárossá” alakul.

A város hagyományos nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált immár 17. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa – a turizmuson túlmutatóan – valódi arcát, értékeit, egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén.

A fesztivál műfaji sokszínűsége, bohém jellege és a népszerű, hagyományos programelemek idén is megtalálhatóak kínálatunkban. Idén is szélesre tárják műhelyeik, üzleteik kapuit a szentendrei lokálpatrióták a Házak, udvarok, házigazdák* néven ismert programsorozatban. A látogatók nemcsak a szentendrei udvarokba nyernek betekintést, hanem találkozhatnak az ott lakókkal, a műhely-, üzlettulajdonosokkal, és a házigazda által szervezett programokon megismerhetik munkájukat, életüket.

A helyszínen borok kedvelőinek is különleges élményben lehet részük, a Dunakorzó ugyanis három napra borkorzóvá is alakul, ahol az Epermester Pincészet, a Cuvée Szentendre, a Mokos Pincészet, a Rustica Borműhely Szentendre, a Streit Zagonyi Borszászat Villány, a Hilltop Borok és Anenoma Pálinkák, a Nemes Nedük Borszaküzlet, A Sonkás, az Espák Hercegkút, a Vitéz Kürtös, a Tűzkő birtok, a Sajtvilág, a Lajos- Király Manufaktura, a Kecze&Hady Kézműves Pince, a Mészáros Pál Borház és Pince, a Recas Winery Erdély, a Frittmann Borászat, a Thummerer Pince, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, a Royal Tokaji Borásza, a Pátzay Borbirtok és Márton és Lányai Pálinka és a Holdvölgy különlegességeit kóstolhatjuk meg.

A fesztivál mindhárom napján színvonalas, ingyenes koncertek várják a Szentendrére látogató közönséget.  A Dunakorzón felállított nagyszínpadon fellép Horányi Juli és Oláh Dezső, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a Dunakanyar Jazz Quartet és Pocsai Kriszta, és koncertet ad a PASO, a Söndörgő-Konyha zenekar és a Ladánybene 27.

A Barlang összművészeti programokkal, a P’Art Mozi különleges nyitvatartással, sikerfilmekkel és filmes művészetterápia foglalkozással készül az érdeklődőknek.

A Dunaparti Művelődési Ház napközben ismét a gyerekeké lesz: játszótér, ügyességi, kézművesprogram, bábszínház várja őket. Este pedig a látványos fényfestésben gyönyörködhetnek a látogatók a város főterén. A Fő tér felett magasodó Templomdombon pedig ismét megrendezzük a nagy népszerűségnek örvendő zenés közösségi festést, melyen az éjjelt és a nappalt festhetik meg egy hatalmas, kifeszített vászonra a festeni vágyó látogatók. A Tourinform Iroda városismereti séták keretein belül mutatja be Szentendre történetét és titkait, a Rotary Club pedig idén is megrendezi közkedvelt jótékonysági gumikacsa-versenyt.

Részletes program és információ a szentendreejjelnappalnyitva.hu weboldalon és a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Facebook oldalon.

Az OTP Bank második éve kiemelt támogatója a fesztiválnak.