Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva 2018

Az év „legszentendreibb” eseményén, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválon ismét közel kétszáz program közül válogathattunk augusztus 24-26. között. A szeszélyes időjárás komoly feladatokat adott a szervezőknek. Az eső elől több programot zárt helyre menekítettek, de a szabadtéren megtartott események látogatóit sem rettentette el az eső, hatalmas érdeklődés kísérte a háromnapos rendezvénysorozatot.

A műfajilag és tematikailag sokszínű programsorozatban a legnépszerűbb idén is a „Házak, udvarok, házigazdák” eseménysor volt. 33 óvárosi helyszínen zajlottak az irodalmi, zenés, táncos, beszélgetős, kreatív, mesélős és képzőművészeti programok szentendrei lokálpatrióták szervezésében.
A Gasztro utca sokoldalú étel, és italkínálata mellett a Barlang udvarán, a pódiumszínpadon és a Lázár cár téri nagyszínpadon délutántól késő estig remek koncertek zajlottak. Az utcán hastáncbemutatók, performanszok, mutatványosok produkciói színesítették a forgatagot.

Péntek este – az eső miatt kis késéssel – a gyertyaúsztatás is megrendezésre került, a gyertyák fénye a Dunán az égi vaku cikázó fényében most is varázslatos volt.
Nagyon népszerűek voltak a TDM iroda tematikus városi sétái, melyek között a szentendrei házakat bemutató és a GastroArt különösen vonzó volt. Ez utóbbi keretében szentendrei cukrászok és művészek a fesztiválra készült közös alkotását, egyedi, kreatív édességeket lehetett megkóstolni.
A Rotary Szentendre idei gumikacsa versenye fantasztikus érdeklődés mellett zajlott, sok értékes nyeremény mellett a fődíj idén is egy kerékpár volt. Az összegyűlt adományokat a szervezők a Bárczi iskola javára ajánlották fel.
Új helyszínnel bővült ez évben a fesztivál, a MANK Galéria festői udvarán gazdag programokkal várta az érdeklődőket. A Fő téri fényfestés, a Dumtsa utca zenei és gyermekprogramjai, a könyvtár eseményei is sok látogatót vonzottak.
A Fő térre meghirdetett koncertek új helyszínen kerültek megrendezésre: a Budapest Bár a PMK színháztermében aratott zajos sikert, a fesztivált pedig a Lóci játszik táncos bulija zárta a Duna korzón.
TOVÁBBI VIDEÓ

2018. augusztus 24-26.
Szentendre belvárosa

Online programfüzet
Facebook oldal: Szentendre Éjjel Nappal Nyitva

Hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén rendezik meg az év „legszentendreibb” eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált. A mind műfajilag, mind tematikailag sokszínű programsorozatban több, mint 162 esemény várja a látogatókat a három nap alatt: többek között a „Házak, udvarok, házigazdák” programsorozat 33 óvárosi udvarban, gyertyaúsztatás, tematikus városi séták, gumikacsa verseny, fényfestés a Fő téren, számtalan koncert- így The Biebers, Budapest Bár, Lóci játszik -, performanszok, kiállítások, gyerekprogramok.

 A város nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált immár 13. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet töltse meg a belvárost. A fesztivál állandó elemei, mint a „Házak, udvarok, házigazdák” programsorozat, nagyszínpadi koncertek fényfestéssel, a GastroArt, tematikus városi séták, Gasztro utca, Dumtsa forgatag, gyerekprogramok és számtalan más érdekes program, koncert várja a látogatókat a háromnapos fesztiválon. A rendezvény – a Házak, udvarok, házigazdák programsorozat egyes eseményeit és a városismereti sétákat kivéve- ingyenes!

„A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál, és azon belül a HÁZAK, UDVAROK, HÁZIGAZDÁK programsorozat a legszentendreibb rendezvényünk.” – meséli a város kulturális alpolgármestere, Sólyomné Gyürk Dorottya. „Ezekben a napokban az idelátogatók nem csak a belváros házainak barokk homlokzatait csodálhatják meg, hanem betekintést nyernek az udvarokba, mi több, találkozhatnak az ott lakókkal. Ők ugyanis a házigazdái az eseményeknek, ők adják a programokat, kínálják saját készítésű ételekkel a betérőket. Van közöttük festőművész, kőfaragó, közgazdász, nyelvtanár, művészeti író, restaurátor, galériás. Egy közös van bennük: ők mind szentendrei arcok, olyanok, akiket jól ismernek az itt élők, olyanok, akik mindig készek önzetlenül tenni a városukért. Most éppen szélesre tárják kapuikat, vendégségbe hívják Önöket, töltsenek el néhány órát egy vendégszerető szentendrei polgár otthonában!”

A Házak, udvarok, házigazdák programsorozatban 33 helyszínen, 90 program közül választhatnak a látogatók. (Egyes programok belépődíjasok.*) 

A GASTROART keretében a szentendrei művészek alkotásai ihlette artisztikus desszerteket és ételeket 9 vendéglátóhely (éttermek, kávézók, cukrászdák) jeles képviselői készítik el, kimondottan erre a hétvégére.

Szentendre ikonikus központi helyén, a FŐ TÉRen szombat, vasárnap este 21 órától különleges fényfestészeti kompozícióval és koncertekkel –Budapest Bár, Lóci játszik– várunk mindenkit.

Gasztronómiai különlegességekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal és cirkuszi mutatványosokkal találkozhat mindenki, aki kilátogat a Duna korzón található

GASZTRO UTCÁba. Ezt a helyszínt nyitja meg péntek este a város egyik kedvenc eseménye, a páratlan szépségű gyertyaúsztatás a Dunán. Az utcafesztivál három napja alatt bárhol, bármikor felbukkanhatnak a szoboremberek, a mutatványosok, a bűvészek, az artisták, a tűzzsonglőrök. A koncertek és egyéb programok fáradalmait a korzó végi Telekom-TLC Chill Zone-jában pihenheti ki a látogató.

Szinte mindannyiunkban megvan az új, ismeretlen dolgok felfedezése iránti vágy. Ezért is hozta létre városunk Tourinform Irodája a szentendrei VÁROSISMERETI SÉTÁKat, amelyek során mindenki – a saját érdeklődési körének megfelelően – megismerheti Szentendre rejtett kincseit. Az Ahány ház, annyi történet, az Édenkert nyomában és a Gastro-Art sétára a korlátozott létszám miatt előzetes regisztráció ajánlott.

Szintén a Szentendre és Térsége TDM szervezésében a Dumtsa Jenő sétáló utca sokszínű fesztiváli forgataggá válik. A DUMTSA FORGATAGban a gyerekprogramok és koncertek kapnak helyet, mint a Mi folyik itt? vízparti gyermekfoglalkoztató, a Társas-Ág családi játszótér, a Gyermekszínpad programjai, a SZÍV, azaz Szentendrei Iparművészeti Vásár, Művész Teraszkoncertek, illetve az Apetízer kóstoló programok az Édeni Édességek Boltjában.

Erre a hétvégére a város többi kulturális intézményei is számtalan programot biztosítanak. A KÍSÉRŐPROGRAMOKban megtalálhatjuk a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a Ferenczy Múzeumi Centrum, a P’Art Mozi, vagy akár más kiállítóhely, galéria eseményeit is.

Támogatók: NKA, EMMI, Szentendre Város, Szentendre és Térsége TDM, Telekom-TLC

* Jegyinformáció: A belépőjegyes programoknál a férőhely korlátozott számú. Ezen programokra vonatkozó információk (férőhely és belépődíj) a programfüzetben az adott esemény leírásánál olvashatók. A belépőjegy elővételben a szentendrei Tourinform Irodában, online a jegy.hu oldalon, illetve a programok helyszínén, az előadás előtt vásárolható meg. Tourinform Iroda (2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22.) Telefon: +36 26 317 965, +36 26 317 966; E-mail: tdm@szentendre.hu, Nyitva: hétfőtől csütörtökig: 10:00–18:00 óráig, péntek-vasárnap: 10:00–22:00 óráig OTP SZÉP-kártyát, illetve a Szentendrei Kulturális Központ utalványát elfogadják.)

Közlekedési információ:
A fesztivál ideje alatt (péntek, szombat, vasárnap) a tömegközlekedési járatok meghosszabbított menetrenddel közlekednek:
Éjszakai buszok: 1:15-kor és 2:45-kor is indul a 943-as éjszakai autóbusz Budapestre. A korábbi járatok esetében a normál hétvégi menetrend a mérvadó.
HÉV-járatok: 23:33, 23:53 és 02:00 (kivétel augusztus 26., amikor az utolsó vonat a 23:53-as szerelvény lesz). A korábbi járatok esetében a normál hétvégi menetrend a mérvadó.

Programok időrendben

AUGUSZTUS 24. PÉNTEK
10:00 Patkinson és Borisz Parti Medve 14. oldal
14:00 Afro Garden Barcsay-udvar 9. oldal
15:00 Mezei Luca Gasztro utca 35. oldal
16:30 Jolis Carmen Gasztro utca 35. oldal
16:30 Varga Bendegúz Gasztro utca 35. oldal
17:00 Alternatív vers performance Pótkulcs 16. oldal
17:00 Író- olvasó találkozó: Tari Annamária Dorothea Terasz 13. oldal
17:00 Találkozások 2018 Le Petit Kávézó 21. oldal
18:00 Szczuka Panka Gasztro utca 35. oldal
18:00 Orbán Bori és a Sunstreet Boulvard Gasztro utca 35. oldal
18:00 Ezeregy éjszaka a könyvtárban! Hamvas Béla PMK 48. oldal
18:00 Borbényi Dániel Trió Le Petit Kávézó 22. oldal
18:00 Képzőművészet és zene találkozása Innoart udvara 17. oldal
18:00 Fábry Sándor estje Városi Vendégh. 15. oldal
18:00 NDK koncert Barlang-udvar 12. oldal
18:00 Lee Olivér akusztikus koncertje MANK Galéria 26. oldal
18:00 Dr. Mátyók Györgyi workshopja Frangipani Studió 24. oldal
18:30 Révai Sára fotókiállítása és Kollár Klemenc zenés felolvasóest Art6 Szalon 19. oldal
19:00 Zrínyi Pop trió Dumtsa Jenő u. 41. oldal
19:00 Ruben Brandt, a gyűjtő P’Art Mozi 45. oldal
19:00 Komáromi Judit Nese és tanítványai Hamvas Béla PMK 48. oldal
19:00 G.A.M Gang koncert Folt Kávézó 7. oldal
19:00 Császári Gergő akusztikus koncertje MANK Galéria 26. oldal
19:00 Barátságban a fákkal Marghescu-udvar 13. oldal
19:00 Szajna parti Francia hangulat Parti Medve 14. oldal
19:00 Random Akusztik koncert és Kecze Zoltán borkóstolója Zweiber -udvar 18. oldal
19:30 Fortissimo Electro Swing Gasztro utca 35. oldal
19:30 Azok a régi csibészek MANK Galéria 26. oldal
20:00 Boga koncert Hamvas Béla PMK 48. oldal
20:00 Drums Kacsakő Bisztró 6. oldal
20:00 Folk-kocsma magyar Gőzhajó Kávézó 23. oldal
20:00 Szabó Enikő Zenekara Vajda Múzeum 19. oldal
20:00 Jóvilágvan Barlang-udvar 12. oldal
20:00 Hegyi Dóri akusztikus koncert Korona Étterm 17. oldal
20:00 BEKVART – Bánfalvi Eszter Kvartet Barlang-udvar 12. oldal
20:30 Szamárhegyi hangok jam session Daru piac 26. oldal
20:30 Fröccsmozi- Én, A Séf TDM udvar 8. oldal
21:00 Szabó Gergely akusztik Dumtsa Jenő u. 41. oldal
21:30 Gyertyaúsztatás Duna korzó 35.oldal
22:15 The Biebers Gasztro utca 35. oldal
22:00 Szeder-Duó MANK Galéria 26. oldal
23:40 Tánc Tér Gasztro utca 35. oldal

AUGUSZTUS 25. SZOMBAT
10:00 Kuflimesék- vetítés Hamvas Béla PMK 49. oldal
10:00 Otthon.Magadnál Központ Dumtsa J. u.13/a. 49. oldal
10:00 Társasjátékparti Parti Medve 14. oldal
10:00 Alkossunk közösen! MANK Galéria 26. oldal
11:00 Óriásbuborék show Dumtsa Jenő utca 39. oldal
11:00 Dániel András író-olvasó találkozó Hamvas Béla PMK 49. oldal
11:00 Kézműves foglalkozás Városi Vendégház 15. oldal
12:00 Készíts Kuflit! Hamvas Béla PMK 49. oldal
12:00 Weszely Ernő harmonikázik Pótkulcs 16. oldal
13:00 Falra fel Garázs kiállítás efZámbó kert 25. oldal
14:00 Egyszer egy hétpettyes – bábelőadás Dumtsa Jenő utca 39. oldal
14:00 Ruhafestés Siptár Rékával Városi Vendégház 15. oldal
15:00 Mocskonyi Dömötör Gasztro utca 35. oldal
15:00 Ahány ház, annyi történet TDM séták 42. oldal
15:00 Művészeti séta Szentendrén MANK Galéria 26. oldal
15:30 Boribon kirándul – bábelőadás Dumtsa Jenő utca 39. oldal
16:00 Nyitott műtermek MANK Galéria 27. oldal
16:00 Dr. Dalos Gábor Dorothea Terasz 13. oldal
16:30 Balogh Brigi Gasztro utca 35. oldal
16:30 Demeter Erik Gasztro utca 35. oldal
17:00 8. Gumikacsa verseny a Bükkösön Bükkös-patak 29. oldal
17:00 Szentendrei kvízudvar Városi Vendégház 15. oldal
17:00 Divatbemutató – Happy Birthday Art6 Szalon 19. oldal
17:00 Író- olvasó találkozó: Erdész László Dorothea Terasz 13. oldal
18:00 Gumikacsa eredményhirdetése Dumtsa Jenő utca 39. oldal
18:00 Abrakadabra Hastánc és vendégei Gasztro utca 35. oldal
18:00 Borsa Együttes Gasztro utca 35. oldal
18:00 Ahány ház, annyi történet TDM séták 42. oldal
18:00 Orgonazenés áhitat Evang. templom 46. oldal
18:00 Noémo szóló koncertje MANK Galéria 27. oldal
18:00 NIM-FÁK Desigual 11. oldal
18:00 Rheia Folt Kávézó 7. oldal
18:00 Nunky Bay Starship Barlang-udvar 12. oldal
18:15 Nagy Mónika sanzon estje FerenczyMűterem 17. oldal
19:00 Bükkös parti esti mese Dumtsa Jenő utca 39.oldal
19:00 Tenderfoot Blues Unit trió Dumtsa Jenő utca 41. oldal
19:00 Antropomorf koncert Folt Kávézó 7. oldal
19:00 Papaver Cousins MANK Galéria 27. oldal
19:00 Sohonyai Attila felolvasóest Le Petit Kávézó 22. oldal
19:00 Interaktív zenés mesejáték Parti Medve 14. oldal
19:00 IHLET Est Dorn-udvar 20. oldal
19:30 Ed Philips and the Memphis Patrol Gasztro utca 35. oldal
19:30 Könnyűzenei filmklub és beszélgetés MANK Galéria 27. oldal
19:30 Panka.Fanka.Malac koncert Városi Vendégház 15. oldal
19:30 Bor, Mámor, Volver Barcsay-udvar 10. oldal
19:45 A szentendrei gólem Szántó Imaház 18. oldal
20:00 efZámbó HDB Kacsakő Bisztró 6. oldal
20:00 II. BorEst – Bor, Mámor, Szentendre Le Petit Kávézó 22. oldal
20:00 Török Ádám és Fehér Ádi Duó Gőzhajó Kávézó 23. oldal
20:00 Kettő Kettő Tánczenekar Barlang-udvar 12. oldal
20:30 Fröccsmozi – Szeretők, utazók TDM-udvar 8. oldal
21:00 Budapest Bár Fő tér 33. oldal
21:00 Fényfestés Fő tér 33. oldal
21:00 Bori & Péter duó Dumtsa Jenő utca 41. oldal
22:00 Ersch akusztikus koncertje MANK Galéria 27. oldal
22:00 Timo & Rob vinyl selection Barlang-udvar 12. oldal
23:00 Tánc Tér Gasztro utca 35. oldal

AUGUSZTUS 26. VASÁRNAP
7:00 Reggeli napüdvözlet jóga Le Petit Kávézó 22. oldal
8:30 Piknik az udvaron Le Petit Kávézó 22. oldal
10:00 Kőfestés Kyruval Kacsakő Bisztró 6. oldal
10:00 Az egészség jegyében Le Petit Kávézó 22. oldal
10:00 Tolltartótuning – zöld módon Parti Medve 14. oldal
10:00 Szülinapi pólókészítés Art6 Szalon 19. oldal
11:00 A pártás királylány- bábelőadás Dumtsa Jenő utca 39. oldal
12:00 Meseudvar: Szigethy Ildikó mesél Ámos Imre –
Anna Margit kert 21. oldal
13:00 Dzsentri reakció wursli band Pótkulcs 16. oldal
15:00 A Napvirág zenekar gyerekkoncertje Dumtsa Jenő utca 39. oldal
15:00 Heyliger Ajsa Gasztro utca 35. oldal
15:00 Az Édenkert nyomában TDM séta 42. oldal
15:00 Műhelybemutató Szakrális
Szövőműhely 21. oldal
16:00 Gasztro-Art TDM séta 43. oldal
16:00 Az isteni egység része vagyok Pótkulcs 16. oldal
16:00 Soma Mamagésa előadása Batik Galéria 9. oldal
16:00 Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese Ámos Imre – Anna Margit kert 21. oldal
16:30 Demeter Erik Gasztro utca 35. oldal
16:30 Blue Tips Gasztro utca 35. oldal
17:00 Táti, Táti, Tá-Ti-ka, nyílj ki kincses ládika! Dumtsa Jenő utca 39. oldal
17:00 Író- olvasó találkozó: Dániel András Dorothea Terasz 13. oldal
17:00 „A Múzsák kertje” − Költők párban I. MANK Galéria 27. oldal
17:00 Hamvas Béla és a zsidóság Szántó Imaház 18. oldal
18:00 Oti Voice Bass Gasztro utca 35. oldal
18:00 Szabó Ádám és a Yes Yes Yes Gasztro utca 35. oldal
18:00 Jambalaya Light duó Dumtsa Jenő utca 41. oldal
18:00 Kecskés együttes koncertje Kecskés terem 46. oldal
18:00 Interaktív versírás párcserével MANK Galéria 27. oldal
18:00 Vámos Eszter dalol Frangipani Stúdió 24. oldal
18:00 Puszi Barlang-udvar 12. oldal
18:00 Rutkai Bori Banda / Gyerekkoncert Kacsakő Bisztró 6. oldal
19:00 Műhelybemutató és beszélgetés RakuKerámia 20. oldal
19:00 Vetítés Cseh zeneszerzőről MANK Galéria 27. oldal
19:00 Pilis Jazz Kvintett koncertje Pap-udvar 25. oldal
19:30 Swing a’la Django Gasztro utca 35. oldal
19:30 Kaland barátaim Mank Galária 27. oldal
19:30 III. Pecha Kucha Barcsay-udvar 11. oldal
19:30 Ötödik évszak koncert Vajda Múzeum 19. oldal
19:45 „Bormelléki víg történetek” felnőtt mesék, „háryádák” Ámos Imre – Anna Margit Múz. 21.o.
20:00 NOSNACH Dumtsa Jenő utca 41. oldal
20:00 Török Katalin vetítéses előadása Kmetty Tér 25. oldal
20:00 Kontroll Csoport Barlang-udvar 12. oldal
20:30 Fröccsmozi – A távolság íze TDM udvar 8. oldal
21:00 Lóci játszik Fő tér 33. oldal
21:00 Fényfestés Fő tér 33. oldal
22:00 Korai Trancemission Barlang-udvar 12. oldal

TÖBBNAPOS PROGRAMOK
Telekom-TLC Chill Zone Gasztro utca 36. oldal
Mondvacsinált utcafesztivál Péter Pál u. 1-5. 37. oldal
Mi folyik itt? Vízi színpad 38. oldal
Gyermekszínpad Dumtsa Jenő utca 39. oldal
Társas-Ág: családi játszótér Dumtsa Jenő utca 38. oldal
SZÍV: Szentendrei
Iparművészeti Vásár Dumtsa Jenő utca 40. oldal
Apetízer Dumtsa jenő u.9. 40. oldal
Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításai Több helyszínen 44. oldal
Kabala Vajda Lajos Stúdió 46. oldal
Felnőttmegőrző DMH 47. oldal
V. Szentendrei Macskakő & Örömtánc Fesztivál Virágok és kívánságok tere 47. oldal
Féder kontra Spóner kiállítás Alkotmány utca 6. 48. oldal
Utcatárlat Görög u.-Fő tér 17. oldal
Best of Mana Studio Mana stúdió 23. oldal
Neon kiállítás Dalmát Szamár 24. oldal
Kiállítások MANK Galéria 26. oldal
Skanzen Ház Malom u.2.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

« szeptember 2023 » loading...
h K s c p s v
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
szo 30

Illúzió Mesterei – Szentendre

szeptember 30. 15:00 - 17:00
szo 30

Illúzió Mesterei – Szentendre

szeptember 30. 19:00 - 21:00
szo 30

Lanou koncert // Barlang

szeptember 30. 20:00 - 22:00