Szentendrei gyereknap – Lurkócia 2018

Szentendre egy napra ismét Lurkócia Gyermekállammá alakult át 2018. május 27. vasárnap. Lurkócia 8 állomáson, 8 minisztériummal, valamint számos izgalmas játékkal – többek között kalandparkkal, mászófallal, minigolffal, biliárdfocival, népi játékokkal, kosaras körhintával –, koncerttel, bábszínházzal, különböző vetélkedőkkel és kézműves foglalkozásokkal várt mindenkit idén is, a Czóbel parkban.

A gyerekek nyolc állomáson tették próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket, az Állatbarátügyi Minisztériumban az Árvácska Állatmenhellyel, az Egészségügyi Minisztériumban, azaz az Egészséges Városért Közalapítvánnyal, a Sport és Ügyességügyi Minisztériumban, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésével, a Játszóparkügyi Minisztériumban, a Stratégiai Játékminisztériumban és a Meseügyi Minisztériumban a Tourinform Irodával, a Szörnyügyi Minisztériumban a Szentendre Barátai Egyesülettel és a Lazulásügyi Minisztériumban az Offline Centernél.

A színpadon Balázs Marietta műsorát, Nyáry Bernadett bábelőadását, a Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK bemutatóját, a Broadway Musical Stúdió fellépését, a Csipkefa Népzenei és Improvizációs Klub műsorát, a Csillagszeműek Néptánccsoport bemutatóját, az Izbégi Általános Iskola Mazsorett csoportjának fellépését, a Diamond Cheer Dance TSE Cheerleading produkcióját, a No Comment Hip Hop Tánciskola bemutatóját, a Welldance Sporttánc Egyesület fellépését, a Makám zenekar koncertjét és a Pink Panthers Akrobatikus Rock and Roll TSE bemutatóját láthatták a szülők és gyerekek.

Fotó: Deim Balázs


 2018. május 27.
Czóbel park

Lurkócia, Szentendre gyerekállama idén is megnyitja kapuját a helyi és a környékről érkező gyermekek és családjaik számára. A Czóbel parkban megrendezésre kerülő vasárnap most is minőségi szórakoztatást, interaktív programokat kínál a gyerekközönségnek és a családoknak. A parkban felállított színpadon színes programok: koncertek, mese-előadások, kézműves foglalkozások, pihenő-sziget, játszópark, sportprogramok, logikai játékok és a helyi sport- és táncegyesületek bemutatói várják a látogatókat.
A rendezvény alatt gasztronómiai kiállítókkal, játék- és könyvvásárral is várjuk a látogatókat.

Szentendre egy napra Lurkócia Gyermekállammá alakul át -amit akárcsak egy igazi országot- minisztériumok irányítják majd. A gyerekek nyolc állomáson (Sport és Ügyességügyi, Állatbarátügyi, Egészségügyi, Szörnyügyi, Meseügyi, Játszóparkügyi, Stratégiai Játékminisztérium és Lazulásügyi Minisztérium) tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket. Az állomásokon pecsétet gyűjtenek Lurkócia Útlevel-ükbe, amiket aztán kisorsolunk, és értékes ajándékokat osztunk ki a szerencséseknek.

A rendezvény ingyenes.

Információ: szentendreprogram.hu
FB oldal: Szentendrei Gyereknap

PROGRAM

Színpadi programok

10:00 Balázs Marietta interaktív, hangszeres, éneklős foglalkozása óvodásoknak
11:00 Nyáry Bernadett Bábszínháza – A kerek kő
12:15 Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK bemutatója
12:40 Broadway Musical Stúdió fellépése
13:00 Csipkefa Népzenei és Improvizációs Klub műsora
13:30 Csillagszeműek Néptánccsoport bemutatója
14:00 Izbégi Általános Iskola Mazsorett csoportjának fellépése
14:15 Diamond Cheer Dance TSE Cheerleading produkciója
14:35 No Comment Hip Hop Tánciskola bemutatója
15:00 Welldance Sporttánc Egyesület fellépése
16:00 Makám zenekar koncertje
17:00 Pink Panthers Akrobatikus Rock and Roll TSE bemutatója
17:30 Sorsolás, zárás

Kiegészítő programok
Gasztronómiai vásár. Édesség, hideg-meleg ételek, gyerekbarát italok.
Könyv- és játékvásár.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

MINISZTÉRIUMOK

 1. Állatbarátügyi Minisztérium – Árvácska Állatmenhely egésznapos programja.
 2. Egészségügyi Minisztérium –Egészséges Városért Közalapítvány egésznapos programja a család apraja-nagyja számára.
 3. Sport és Ügyességügyi Minisztérium
  Felfújható mászófal, 8 akadályos kalandpark, mini golf, biliárd foci, óriás jenga. Óriás „bútorpróba” és népi játékok a Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésével.
 4. Játszóparkügyi Minisztérium – Népi játszótér, kosaras körhintával
 5. Stratégiai Játékminisztérium – Tudorjáték – egyedi készítésű fa táblás játékok és sakk foglalkozás Tusák József sakktanárral.
 6. Meseügyi Minisztérium – Tourinform Iroda programja. Az Üveghegyen innét, de a Fő téri kereszten túl, ahol a kurtafarkú malac is túr, rengeteg rejtvénnyel vár mindenkit a Hurrá, Szentendre! című könyv két főszereplője, Füge és Rozi.
  16:00 órától Irány a Dunakanyar! könyvbemutató: a Meseügyi Minisztérium vendégei lesznek Csapody Kinga író és Szalma Edit illusztrátor, az Irány a Dunakanyar! – Utazik a család mesekönyv szerzőpárosa.
 7. Szörnyügyi Minisztérium – Napi szörny készítés – a Szentendre Barátai Egyesület programja. Napiszörnyfestés, szörny készítés és képregényrajzolás Hoover Nórával és Krizbai Gergellyel Krizbóval.
 8. Lazulásügyi Minisztérium – Offline Center
  Pihenős állomás babzsákokkal, csócsóval, vizes csúszdával, Skanzen óriás bútorokkal, népi játékokkal.
« június 2023 » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2