Szentendreiek a Lupa Beachen

Tengerparti hangulat, remek programok! Nyílt napra várta a szentendreieket a Lupa tó május 19-én, vasárnap. Szentendre napján a helyi lakcímkártyával rendelkezők ingyenesen léphettek be a fehér homokos, pálmákkal övezett tó partjára, ahol nemcsak kényelmes nyugágyak, de számos családi, egészség-, kreatív-, sport-, tánc- és zenei program várta a látogatókat.

Akik türelmesen megvárták a reggeli kiadós zápor után a szikrázó napsütést, kiváló hangulatú hétvégi programban lehetett részük a Lupa Beachen. Az idilli helyszínen Szentendre változatos programsorral mutatkozott be.

A festők városa nevéhez méltón több művészeti programmal várta a látogatókat a Lupa tó partján. A Ferenczy Múzeumi Központ a hétvégén induló, idei Art Capital jegyében kreatív foglalkozásokat szervezett. A művészi testfestés mellett art-kvízekkel, múzeumpedagógiai programokkal várta a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket. Verebély Diána és Görög László festőművész-páros a Szentendrei Tourinform Iroda  chill-zone-ja melletti galériában állították ki festményeiket, Krizbai Gergely „Krizbo” pedig Napiszörny-sorozatának egy sokszínű és sokszemű példányát festette meg a helyszínen az érdeklődők szeme láttára. A Lupa Beachen bepillantást nyerhettek a szentendreiek a Mikro Csodák Múzeuma  mikroszkopikus alkotásaiba is.

A Vissza a Vadonba! Gyermekfejlesztő és Szülősegítő Központ izgalmas kincskereső játékkal, ügyességi versenyekkel készült, a Szentendre Barátai Egyesület pedig népszerű KREÁTOR alkotóműhelyének kihelyezett foglalkozásaira várta az érdeklődőket. Délelőtt nyári kendőt festhettek, délután textilékszert készíthettek a Lupára látogatók. Szintén a Szentendre Barátai Egyesület szervezésében lehetett meghallgatni Vrábel Krisztina Készülj a nyárra természetesen, lemondás nélkül! című előadását.

A Lupa Beach Szentendre napján egyéni beszélgetésekkel, tanácsadással, sportprogramokkal mutatkozott be az Otthon. Magadnál Központ. A Szentendre Város Egészségügyi Intézményei, az Egészségfejlesztési Iroda és az Egészséges Városért Közalapítvány  ingyenes egészségprogramokkal, szűrésekkel, életmód tanácsadásokkal képviseltette magát.

A strandröplabda pályán a Dunakanyar Sportegyesület  Dunakanyar Szentendre Évnyitó Amatőr Strandröplabda Tornája zajlott, az Offline Center jóvoltából pedig a vízparti csocsózást is ki lehetett próbálni.

A zenei és táncos programok 11 és 17 óra között egymást váltották a SKY teraszon és a varázsaltos Vízi Színpadon. A SKY Terasz Akusztik Színpadán a Csipkefa Népzenei Improvizációs Klub, Bogdán Viktória, Mezei Luca, Sergő Sára, Bakró-Nagy Olgi Lilla és az Olive Live adott koncertet. A Vízi Színpadon fellépett a Pink Phanters Akrobatikus Rock and Roll TSE, a Bailar Tánciskola, a Welldance Sporttánc Egyesület, a Csillagszeműek néptánccsoport, a Salsa Street Jazz, valamint Zumba Éva és vidám sportcsapata.

A jól sikerült nap után a Szentendrei Kulturális Központ szervezői köszönik minden résztvevőnek, hogy hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

 

 

#Lupa #Lupa Beach #Szentendre napja a Lupa Beachen
« augusztus 2022 » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
pén 12

MillFav koncert

augusztus 12. 20:30 - 22:30
szo 13

Galaxisok koncert // Barlang

augusztus 13. 20:00 - 22:00
pén 19

Pörkölt Projekt nagykoncert

augusztus 19. 20:00 - 21:00
szo 20

Az államalapítás és Szent István ünnepe

augusztus 20. 17:30 - 19:00
pén 26

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál

augusztus 26. 14:00 - augusztus 28. 23:00
pén 26
pén 26
pén 26

Pannonia Allstars Ska Orchestra koncert

augusztus 26. 21:30 - 23:00