SZERDÁN ÉRKEZIK A VÁROS KARÁCSONYFÁJA EGY KEDVES TÖRTÉNETTEL

2020. november 23., 14:51

A Pancer–Endrei család ajánlotta fel idén a városnak a Fő téri karácsonyfát, melyet november 25-én, a délelőtti órákban szállítanak a helyére. A fának kedves története van.

Idén is lakossági felajánlásból érkezik a város karácsonyfája a Fő térre, november 25-én, szerdán délelőtt. A gyönyörű növény fajtáját tekintve duglászfenyő, ami az egyik legkedveltebb karácsonyfa fajta.

A város fája november 25-én, szerdán, várhatóan fél 10 körül érkezik a Fő térre.
A szállítás útvonala: Károly utcai oldalról (Szmolnyica 13.) – Kálvária út – 11-es út – Szent István utca – Rákóczi Ferenc utca – Fő tér.

November 24-én este 7-től tilos a parkolás a Rákóczi és a Szent István utcában, mely utcákat le is zárnak a szállítás alatt.

A Pancer–Endrei család most először ajánlott fel fát a városnak. Ezt a fát nem ők ültették, hanem otthonuk előző tulajdonosa, az 1990-es évek elején. A fa már volt egyszer karácsonyfa, ugyanis az illető  a kisunokájának vette, és akkor, az ünnepek után, kiültetették a házuk elé.
A fenyőfa nagyra nőtt, viszont a méretei miatt sajnos már veszélyezteti az ingatlant. Ezért is döntött úgy a család, hogy felajánlja Szentendrének, hogy méltó helyre kerüljön, és mi is megcsodálhassuk ünnepi pompájában.

– Mint környezetbarát és környezetvédő család nagyon sajnáljuk, hogy meg kell válnunk a fától, de annyira terebélyes lett és olyan közel van a házhoz, hogy veszélyezteti az épületet. Sokat vívódtunk, hogy mi legyen vele, és akkor megláttuk a város hirdetését… Úgy voltunk vele, hogy az élet majd eldönti, és elküldtük a jelentkezést. Örülünk, hogy sors ilyen szép véget szánt neki – mondja Pancer Evelina.

Pancer Evelina elkötelezett környezetvédőként a földlabdás fenyőket ajánlja karácsonyfának. Családi vállalkozásuk, a V8-ban működtetett Életerő Központ, már tavaly is adományozott földlabdás fenyőt – akkor a Cházár András EGYMI Bárczi Gusztáv Tagintézménynek –, és az idén is ezt tervezik. Most, a kivágott fa helyett két földlabdás fenyőt ajándékoznak a városnak.

Az Életerő Központ azt is felajánlotta, hogy akik földlabdás fenyőt vásárolnak, és az ünnepek után nem tudják hová elültetni azokat, azok vigyék a fát az Életerő Központ előtti teraszra. A Pancer–Endrei család összegyűjti ezeket a növényeket, és a két, általuk felajánlott fával együtt, a főkertész által kijelölt helyeken elültetik.
Köszönjük a karácsonyfát, köszönjük a környezetbarát kezdeményezést!

Fotó: Pancer Evelina

« december 2023 » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31