Városi Bál 2018

 

Karibi hangulat és ötletparádé a városi jelmezbálon

Színes forgataggal, ötletes jelmezekkel, remek zenékkel, minőségi ételekkel-italokkal indította az idei farsangi szezont a III. Szentendre Városi Jelmezbál 2018. február 3-án.

A Móricz Zsigmond Gimnázium sportcsarnoka karibi színekben pompázott, s idén is jó előre lefoglalták a nagy kerek asztalokat a baráti társaságok, hogy együtt űzzék jó kedvvel a telet.

Az est fénypontja most is a jelmezesek versenye volt. A zsűrinek komoly fejtörést okozott kiválasztani a nyerteseket, hiszen ötletből nem volt hiány! Kanyó Erika, Somodi Bea, Galambos GALAMB Péter, Paraszkay György, Szente Vajk az egyéni kategóriában a Dr. Oz címmel induló versenyzőnek ítélte oda az első helyet, aki ingyenes mammográfiai vizsgálatot hirdetett a megfelelő alakban kivágott papírdobozzal a fején. Második helyezett a 25. házassági  évforduló című jelmez, harmadik az Üvegművészet árvácskája lett. A páros kategóriában Barbie és Ken állt fel a képzeletbeli dobogó tetejére, második helyen egy nagyon szellemes megoldás, a Számkivetett című film ihlette pár lett, harmadik pedig a Filmsztárok egy különleges performansszal. Különdíjas lett az Ördög és ügyvédje páros (amúgy igen sok kisördög, bíboros és apáca bukkant fel a bálon ebben az évben).

A csoportos kategóriában igazi showműsort adtak elő a versenyzők. Frenetikus hatást ért el az első díjas Delta Force. Az emblematikus Delta ismeretterjesztő műsor főcímzenéjére hótalpakon, síbotokkal, egymáshoz rögzítve besíelő csapat látványa leírhatatlan volt. Maguk után vonszolták egy szánkón a tévébe szorult Kudlik Júliát, akit Szondy György alakított. Szintén parádés volt a Kusturica-fílinget hozó Macskajaj csoport a groteszk, vérbő, lakodalmas kavalkáddal. A produkcióhoz igazi zenekar húzta a talpalávalót. Finom és lírai képet vonultatott fel a tengermélyi világról az Atlantisz című társulat, a zsűri bronzéremmel jutalmazta őket. És végül, a csoportos kategória különdíjas produkciója igazi művészi performansz volt. Rembrandt Tulp doktor anatómiája című képének második rekonstrukciós kísérlete elképesztően látványos műsorszám lett. Farkas Dániel, Tímár Gergely, Görög László, Kaurok Márton, Verebélyi Diána, Margit Szabolcs, efZámbó István képzőművészek vették vizsgálat alá a testet, azaz Récsey Manyit, s a tudományos magyarázathoz főszerepbe került még egy zellerszár is.

A jelmezbálon idén is hajnalig ropták a táncot a bálozók, a pergő ritmusokat a tíztagú Sunny Dance Band biztosította. A zenekar remek csokrot állított össze a világ legjobb slágereiből, és ők is díjazták a szentendreieket, mint mondták, sok helyen jártak eddig, de a legjobb táncosok ebben a városban élnek!

A változatos fogásokat a La Fiesta party Service tálalta. A tombolajegyek mind elfogytak, és a boldog nyertesek számtalan helyi művész alkotását, remek kikapcsolódást nyújtó ajándékokat vihettek haza.

A jelmezeket érdemes még kéznél tartani, mert a farsangi szezon a hétvégén folytatódik a Szentendrei Karnevál Farsangfarka Fesztivál színes programjaival, maskarás felvonulással!

Facebook esemény

VIDEÓK
Összefoglaló
Jelmezverseny
Hír

GALÉRIA

Portré fotók

Fotós: AngeliT.Petra fotó
Letölthető formátum: III.Városi Jelmezbál

Hangulat fotók

Fotós: Bohus Réka


 

2018. február 3. 18:00 – 02:00
Móricz Zsigmond Gimnázium tornatermében
(Kálvária út 16.)

A 18. századi purger, azaz polgárbálokon minden rendű és rangú szentendrei lakos – a kereskedőtől a szatócsig- részt vett. Szentendre város 2015-től ezen bálok hangulatából kiindulva kezdte el megrendezni hagyományteremtő szándékkal  a Városi Bált.

Az esemény egyik fő mozgatórugója és stratégiai alappillére a közösségépítés. Nem exkluzív, hanem sokakat megmozgató, megfizethető, de minőségi és maradandó élményt szeretnénk nyújtani mindenkinek.
A fő cél pedig az – valljuk be, a bálszezon mégis csak erről szól –, hogy a város polgárai együtt legyenek, jól szórakozzanak, bálozzanak. A második évben a polgári bál ötvöződött a Szentendrei Művésztelep régi, vidám és kötetlen jelmezbáljaival, és így alakult ki az ismerkedésre és kapcsolatteremtésre alkalmat adó Szentendre Városi Jelmezbál, melynek kapuja mindenki számára nyitva áll!
A bál állandó elemei a jelmezverseny, az élő zene, tánc, tombola, portré fotózás, svédasztalos vacsora.

A korábbi évekhez hasonlóan más programok mellett jelmezverseny is lesz egyéni, páros és csoportos kategóriában. A versenyre a helyszínen lehet majd nevezni. (Azoknak a jelentkezőknek, akik műsort is szeretnének adni, maximum 5 perc áll rendelkezésükre.)

A bálozóknak lehetősége lesz portré fotózásra is, akár párosan, van csoportosan. Az elkészült képek majd a város honlapjáról (szentendre.hu) lesznek letölthetőek.

A vacsorát a La Fiesta party Service, a remek zenét pedig színes repertoárjával (a swingtől a funkyig) a 10 tagú Sunny Dance Band biztosítja.
A korábbi évekhez hasonlóan tombola is lesz.

Jegyek a Tourinform Irodában válthatók. A jegyvásárlás során az asztalfoglalást is lehet intézni (a bálon 10 fős asztalok lesznek).
A bál bevételéből a Szentendrei Gondozási Központot fogjuk támogatni.
Jegyár: 8.500 Ft, elővételben 7.500 Ft*
Jegyvásárlás és asztalfoglalás december 7-től: Tourinform Iroda (Dumtsa Jenő u.22.)
*Az akciós elővételi ár január 7-ig érvényes.
Asztalfoglalás: tdm@szentendre.hu
FB esemény: Szentendre Városi Jelmezbál

A  programváltozás jogát fenntartjuk!

A 2016-os bál képei itt láthatóak.

« február 2024 » loading...
h K s c p s v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
csü 29

„Talpra magyar!” rajzpályázat

február 6. 10:00 - március 15. 10:00