Események betöltése
Barlang | 2000
Szentendre, Duna korzó 18.
2024. március 24. 10:00-tól
2024. március 24. 11:00-ig
Belépő: 1500 Ft
Helyszini

A MesemondóJuhász bemutatja: A macskakő legendája // Barlang

A MesemondóJuhász bemutatja:
A macskakő legendája

Mese a szentendrei macskákról, szőlősgazdákról, és pincemanókról, valamint a macskakövek hihetetlen és csudálatos keletkezéséről.

Juhász Kristóf, a MesemondóJuhász járja az országot, gyűjti a meséket, legendákat, történeteket, megírja, aztán elmeséli őket. Legelsőbben is azoknak, akik ott élnek, ahol gyűjtött. A falvak, városok népének, akiktől a történeteket eredetileg hallotta. Persze kicsit (olykor nagyon!) másképp mondja el, mint ahogy hallotta, hisz a mesemondók ezt így csinálják már évezredek óta, és ettől csak még érdekesebb az egész.

Olyan régi mese amit most elmondok, hogy még a legöregebb dunai vizikígyó ősapjának az ősanyja is csak egy kicsinyke vizikukac volt, amikor történt! Arról szól ez a mese, honnan is származnak a szentendrei utcák macskakövei, és miképpen védelmezték meg a város csodatevő macskái a szőlősgazdák munkájának gyümölcsét a szomjas pincemanóktól. Aki kíváncsi rá, mi mindent köszönhet ez az ősi város a csodatévő macskáknak, gyűljék ide, csukja be a száját, nyissa ki a fülét, és hallgassa meg a mesét!

Meséli és dalolja: Juhász Kristóf, az Igazmondó, Nagyotmondó MesemondóJuhász.

Belépő: 1500 Ft

Hasonló események

További programok