Események betöltése
Barlang | 2000
Szentendre, Duna korzó 18.
2024. április 28. 10:00-tól
2024. április 28. 11:00-ig
Belépő: 1500 Ft
Helyszini

A MesemondóJuhász bemutatja: A nagymarosi táltos szamár // Barlang

A MesemondóJuhász bemutatja:
A nagymarosi táltos szamár

Mese Szent Bazilról, a barlangi remetéről, valamint az ő szamaráról, aki csudálatos módon a Duna habjaiból emelkedett ki, hogy Nagymaros népét megmentse.

Juhász Kristóf, a MesemondóJuhász járja az országot, gyűjti a meséket, legendákat, történeteket, megírja, aztán elmeséli őket. Legelsőbben is azoknak, akik ott élnek, ahol gyűjtött. A falvak, városok népének, akiktől a történeteket eredetileg hallotta. Persze kicsit (olykor nagyon!) másképp mondja el, mint ahogy hallotta, hisz a mesemondók ezt így csinálják már évezredek óta, és ettől csak még érdekesebb az egész.

Olyan régi mese amit most elmondok, hogy még a legöregebb ártéri gacsibafűz is csak iciri-piciri magocska volt, amikor történt! Ennek a mesének az idejében a szépséges Dunakanyar sok barlangjában éltek még szent életű remeték, akik nagy jámborságukban akkor is segítették az egyszerű embereket, ha azok nem viselkedtek annyira szépen. Aki kíváncsi rá, hogyan mentette meg Szent Bazil remete csodatévő szamara a bajba került nagymarosiakat, gyűljék ide a lábával, üljön a fenekére, nyissa ki a fülét, és hallgassa meg a mesét!

Meséli és dalolja: Juhász Kristóf, az Igazmondó, Nagyotmondó MesemondóJuhász.

Belépő: 1500 Ft

Hasonló események

További programok