Események betöltése
MűvészetMalom | 2000
Szentendre, Bogdányi u.32.
2024. április 14. 16:00-tól
2024. április 14. 17:30-ig
Belépő: 3500 Ft

TAFE / Duo VoCellino – Rohmann Ditta és Szirtes Edina Mókus koncertje gordonkára és hegedűre

Április 14. vasárnap 16:00
MűvészetMalom (2000 Szentendre, Bogdányi utca 32.)
Duo VoCellino
ROHMANN DITTA és SZIRTES EDINA MÓKUS koncertje gordonkára és hegedűre

Ez a koncert egy utazás – elsősorban fiatal hallgatóknak.
Utazás a klasszikus zene világából indulva a népzenei feldolgozásokon át versek énekléséig, mely közös éneklésre sarkallja a közönséget, nem kihagyva az improvizáció varázsát sem.

Ez a műsor elsősorban inspirálni szeretné a felnövekvő generációt – kimozdítva a mindenhonnan hallható zenevilágból egy sokkal érzékenyebb, árnyaltabb, valamint lelket és szellemet igénybe vevő zenei-művészeti világ felé.

Ezt a koncertet az előadók kíváncsisága ihlette, ahogy határtalanul járhatunk a műfajok között, s egyetlen, ami biztos, a hangszer és az énekhang. A műsoron saját darabok mellett klasszikus zenei átiratok, népzenei ihletettségű darabok szerepelnek cselló-hegedű duóra.

A formáció évek óta koncertezik hangversenytermekben és templomokban, szerényebb és finomabb befogadók figyelmétől kísérve, soha fel nem adva azt a reményt, hogy milyen ajándék lehet a művészet ilyen érzékeny és őszinte áramlása, ahogy nem a műfaji kötöttségek vagy a kiforrott eszköztár és begyakorolt sikerdarabok előadása a cél, hanem az inspiráció a határtalan zeneművészet iránt.

A koncert hossza: 90 perc szünet nélkül
Jegyár: 3500 Ft

Hasonló események

További programok